Chantal Slegtenhorst scoorde vijf keer voor Foreholte.
Chantal Slegtenhorst scoorde vijf keer voor Foreholte. Foto: pr.

Foreholte blijft puntloos na wedstrijd tegen promovendus

Voorhout • Ook bij promovendus DSVD lukt het Foreholte niet om van de nul af te komen. De Voorhoutse ploeg verloor nipt.

Zowel Foreholte als thuisploeg DSVD stonden voor de wedstrijd op nul punten. De eerste helft begonnen de Voorhoutse dames nog sterk door veelvuldig Melanie Zwaan aan de cirkel aan te spelen. Vanaf de tiende minuut werden de afspraken in zowel de dekking als de aanval niet of nauwelijks nagekomen, met als gevolg dat DSVD in de wedstrijd kon groeien. Het resultaat was een terechte 14-9 achterstand bij rust.

Gelijk
De tweede helft was zaak om meer te geloven in eigen kunnen en te beseffen dat Foreholte zelf het tempo van de wedstrijd moest gaan bepalen. Dit lukte de ploeg de eerste vijftien minuten na rust heel goed, waardoor ze terugkwamen tot een 17-17 tussenstand. De eerste voorsprong lag voor het inschieten, alleen deze kans werd naast geschoten met als het gevolg weer direct een tegentreffer. Via 19-17 werd het uiteindelijk 25-24 voor DSVD.

Doelpunten: Melanie Zwaan 8, Chantal Slegtenhorst 5, Kim Schuurbiers 4, Naomi Hoogervorst 3, Birgit Hemmes 2, Merel van Drueten en Lot van Kampen beiden 1.