Logo deteylinger.nl
Voetbal is leuk voor jongens én meisjes. | Foto: PR
Voetbal is leuk voor jongens én meisjes. | Foto: PR (Foto: )

Open training bij RKVV Teylingen

  Sport

Na een verkwikkende zomerstop is iedereen bij RKVV Teylingen weer klaar om vol energie het nieuwe voetbalseizoen in te gaan. Op zondag 25 augustus is het voor de jeugd zover: "Alles is klaar voor de openingstraining op zondag 26 augustus" verteld Pieter Kniest, jeugdvoorzitter.

Na de leuke openingsdagen van de vorige jaren, worden er ook dit keer in samenwerking met voetbalschool Play2Improve allerlei trainings -en partijvormen uitgezet. "Het is leuk om elkaar na de zomerperiode weer te spreken en voor de nieuwe leden is het de ideale gelegenheid om kennis te maken met de mensen binnen Teylingen" legt Edwin Does uit. Als coördinator technische jeugdzaken heeft hij niet stil gezeten de afgelopen weken. "De teamindelingen waren voor de vakantie al bekend, maar we zijn bijvoorbeeld nog heel druk geweest met het invullen van de trainingstijden en indeling van de velden." Does: "En voorlopig is het werk nog niet gedaan hoor, want bij de start van een seizoen melden zich ook altijd weer nieuwe leden, dus die indelingen wijzigingen nog weleens hier en daar."

Meetrainen
Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom bij de club! We nodigen daarom alle kinderen van 7 t/m 12 jaar uit om tijdens de seizoens-opening van 10.00 tot 12.00 uur mee te trainen. Kniest: " Er wordt getraind in leeftijdsgroepen, dus niet in de nieuwe teamsamenstellingen. Daarom is het voor kinderen die nog niet zo bekend zijn met voetbal ook echt leuk om mee te doen. Wie na 1 training nog niet overtuigd is hoe leuk voetballen is, die komt gewoon nog een keer meedoen met de normale trainingen!"

Ook voor meisjes
Overigens zijn zeker niet alleen jongens welkom. Bij RKVV Teylingen spelen namelijk al sinds jaar en dag ook meisjes. Edwin Does: "Het is wellicht niet bij iedereen bekend, maar door samen met jongens te voetballen worden deze meisjes technisch én fysiek sterker dan hun leeftijdsgenoten die in meisjesteams spelen. Daarom zijn wij er voorstander van om meisjes tot en met de JO13 bij de jongensteams in te delen." "Daarna kunnen zij dan doorstromen naar de Teylingen/Ter Leede mix-teams. De ervaring leert ons dat de meisjes die bij Teylingen in jongensteams gevoetbald hebben echt een stapje verder zijn in hun ontwikkeling dan hun teamgenoten die in meisjesteams opgeleid zijn" aldus Jim Glasser, trainerscoördinator bij RKVV Teylingen en vorig jaar trainer/coach bij Teyleedies MO15

Hummels

Het programma voor de hummels is van 10.00-11.00 uur. "Dat is lang genoeg voor die kleintjes van 4 t/m 6 jaar" aldus Piet van de Klugt, vaste hummeltrainer bij Teylingen. Ongeveer 2x per maand geeft hij op zondag een uurtje training aan de hummels, vanaf dit seizoen met hulp van Cees vd Zwet (jr). "Onze jongste voetballertjes hoeven overigens geen lid te worden om aan de hummeltrainingen mee te mogen doen" meldt Sandra van Vliet.

Aanmelden voor de open training is niet nodig.
Meer informatie over de vereniging is te vinden op de website:
www.rkvvteylingen.nl

Meer berichten