Teylingen en ASC delen de punten | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay (Foto: pixabay)
Sassenheim

Teylingen en ASC delen de punten

  Sport

Sassenheim • Teylingen heeft in het thuisduel met ASC uit Oegstgeest een punt overgehouden. In Sassenheim eindigde de wedstrijd zoals hij begon: in 0-0. Teylingen zal hier het minst goede gevoel aan over hebben gehouden, want Teylingen had de betere kansen in de wedstrijd.

ASC speelt haar eerste seizoen in de Tweede Klasse en doet dat tot op heden niet onverdienstelijk. De ploeg van trainer Mo Bougrine staat in de middenmoot en heeft er een lastig te bespelen team van weten te maken. Een team wat goed georganiseerd staat, maar aanvallend weinig in de melk te brokkelen heeft. Gistermiddag althans, getuige dat er slechts één kans gecreëerd werd in de absolute slotfase. Doelman Wessel Zonjee wist hier handelend goed op te treden.

Niet bijten

Teylingen stelde hier, met name in de eerste helft, een aantal goede kansen tegenover. Aanvallende middenvelder Mike van der Zon had twee keer moeten scoren. Met zijn diepgang zonder bal bewees hij eens te meer een energieke speler te zijn waar Teylingen veel aan kan hebben, maar het rendement blijft tot nu toe achter. Niels Rodenburg, die wederom sterk speelde, schoot van grote afstand op de buitenkant van de paal en ook de teruggekeerde Tim Gorter kwam er aantal keren goed langs aan de rechterkant. Wel blaffen, maar niet bijten. Dat is een uitspraak die aardig van toepassing is op het Teylingen van trainer Martijn Lagendijk in de laatste twee wedstrijden.

Bittere pil

Na de rust was spits Sepehr Safi nog dichtbij de winnende treffer en ook Rodenburg vond de sterke doelman van ASC op zijn weg. Wederom geen overwinning voor Teylingen en dat was een bittere pil, vond ook invaller Billal el Kourami: "Het is jammer dat wij niet de drie punten in eigen huis hebben weten te behouden. Wij hebben wat meer kansen gekregen, maar wij moeten ze dan wel benutten en dat laten we na. Komende zaterdag tegen Hillegom zijn we zeker niet kansloos, omdat het een wedstrijd op zich is".

Avondwedstrijd tegen SV Hillegom

Teylingen staat nu gedeeld achtste, nog steeds in de middenmoot. Er is inmiddels een duidelijke top vijf zichtbaar, gevolgd door een brede middenmoot en drie zwakkere broeders. Op zaterdagavond 7 december mag Teylingen op bezoek bij koploper Hillegom om 18.00 uur. Hillegom won gistermiddag thuis met maar liefst 10-1 van Laakkwartier. Doordat het een zaterdagavondwedstrijd is, wordt er veel publieke belangstelling verwacht, ook gezien de wedstrijd Teylingen - Foreholte van vorig seizoen. Daar heeft Teylingen goede herinneringen aan over gehouden, maar de speler die destijds zorgde voor een euforische stemming is niet meer in Sassenheim. Wellicht dat Sepehr Safi zijn rol kan vervullen aanstaande zaterdag.

Opstelling: Zonjee, Vooijs (86. Mansour Baker), van den Nouland, Driessen, Dofferhoff; Rodenburg, van der Zon, Hoogkamer (64. el Kourami); Gorter (79. Witkamp), Safi en de Ridder.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>