Eva Hornsveld pakt bronzen medaille voor Judoteam Bollenstreek | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Eva Hornsveld (tweede van rechts) wint brons bij het internationale toernooi. | Foto: pr.
Eva Hornsveld (tweede van rechts) wint brons bij het internationale toernooi. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

Eva Hornsveld pakt bronzen medaille voor Judoteam Bollenstreek

  Sport

Voorhout • Eva Hornsveld van Judo Team Bollenstreek heeft de bronzen medaille behaald bij het Matsuru Dutch Open Espoir.

Meerdere judoka's van Team Bollenstreek deden mee. In totaal verschenen 1.700 deelnemers uit 20 verschillend landen op de tatami. Bij de heren onder de 18 jaar kwamen de judoka's net wat te kort. Ruben Naud Fernandez en Bas Verwer hadden de pech dat ze vrij licht in het gewicht zaten. Ook Yannick Turk kwam op de mat en hij liet sterk judo zien. Hij controleerde de wedstrijd goed, liet helaas een klein gaatje vallen en werd geworpen.

Bij de dames -18 moesten Isa Russchenberg en Myrthe Dekker als eersten de mat op. Myrthe begon sterk met een prachtige overwinning. In haar tweede wedstrijd kwam ze in de problemen en werd al snel geworpen. In haar herkansing kwam zeer sterk terug. Een onachtzaam moment bracht haar ten val en verloor ze haar partij. Isa Russchenberg begon heel sterk in het gevecht, zette helaas een worp net te vroeg in en kwam hierdoor verkeerd uit en werd direct afgestraft met een houdgreep.

Nationale selectie

Eva Hornsveld trad pas later de mat op. Na een goede voorbereiding met een trainingsstage in Linz, liet ze sterk judo zien, met een derde plaats als resultaat. En er was nog meer goed nieuws voor de talentvolle judoka. Ze heeft zich weten te plaatsen voor het kwalificatietraject van de Judobond Nederland en gaat deelnemen aan European Cadet Cups. Dit zijn Europese toernooien waar alleen judoka's die, zich via de nationale selectie zich weten te plaatsen, aan mogen deelnemen. Hornsveld wist zich te plaatsen voor dit traject vanwege haar goede resultaten op verschillende toernooien, haar positieve aanwezigheid op trainingen en haar coachbaarheid tijdens trainingen en toernooien.

Hornsveld: "Ik ben echt super trots en heel erg blij dat ik dit traject in mag gaan. Vorig jaar was het mij net niet gelukt om mij te plaatsen voor dit traject, dus dit jaar stond er veel meer druk op. Nu we met de wedstrijdgroep meer zijn gaan trainen en ik ook op de hoofdlocatie van het Regionaal Training Centrum ben gaan trainen, merk ik duidelijk verschil met vorig jaar. Nu ik mag gaan judoën in Italië, Duitsland en Kroatië. Dit is echt super gaaf! Ik kijk er al helemaal naar uit om nieuwe tegenstanders te ontmoeten op de mat."

Grote kans

Trainer Johan Zagers: "Dit is echt geweldig nieuws! Natuurlijk praat ik met de bondscoach van de cadetten en wist ik dat Eva dit jaar een grote kans maakte, maar dan ligt de druk er nog meer op. En dat heeft in het verleden af en toe wel eens parten gespeeld. Nu wij met de wedstrijdgroep steeds meer zijn gaan trainen en wat andere stappen hebben ondernomen zie ik Eva met de week groeien. Uiteraard ben ik heel trots op haar prestatie en het is voor mij als trainer/coach natuurlijk een groot compliment dat een van mijn judoka's zich weet te plaatsen voor dit traject."

Of Eva door gaat voor het Europees Kampioenschap ligt aan de resultaten op de European Cadet Cups. Zagers: "Wij hopen natuurlijk dat Eva zich hier ook voor weet te plaatsen, maar eerst maar de buitenlandse toernooien afwachten en daarop onze verdere planning maken."

Eva Hornsveld en trainer Johan Zagers. | Foto: pr.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>