Dos'46-speler Max Malestein (r) werd gekozen tot speler van de wedstrijd.
Dos'46-speler Max Malestein (r) werd gekozen tot speler van de wedstrijd. Foto: pr./René van Dam
foto

Ook Dos'46 te sterk voor TOP

Sassenheim • TOP/SolarCompleet is er niet in geslaagd om de draad weer op te pakken na het verlies van vorige week. In de wedstrijd tegen DOS'46 uit Nijeveen werd verloren door een slechte eerste helft waarin teveel doelpunten werden geïncasseerd. Na rust herstelde de ploeg zich enigszins en kroop langzaam dichterbij. De inhaalrace was niet voldoende en zo werd de tweede wedstrijd op rij verloren. Daarmee heeft TOP de koppositie verloren en staat het nu op de tweede plaats in de Korfbal League.

Het was puzzelen voor de trainers met de opstelling, want met een aantal niet-fitte spelers en een zieke Sanne Jousma was de keuze niet heel ruim. Ook Nick Pikaar is nog steeds geblesseerd. Celeste Split begon wel weer in de basis. Tegenstander DOS'46 speelde tot nu toe een wisselvallig seizoen en stond daardoor op plaats zes in de ranglijst. De uitwedstrijd had TOP vrij eenvoudig gewonnen, maar deze wedstrijd verliep vanaf de eerste minuut heel anders. Harjan Visscher, international en de laatste weken uitstekend op schot, opende de score en ook de 0-2 was al snel voor DOS'46. TOP kon de achterstand vrij snel wegwerken en kwam daarna een aantal keer op voorsprong. Toch zat DOS'46 al veel beter in de wedstrijd dan TOP. De aanval had moeite om tot spel te komen tegen het achterverdedigen van DOS'46. Er kon geen tempo worden gemaakt waardoor het spel voorspelbaar was en de rebound te vaak voor DOS'46. Een zeldzaamheid, maar wel een illustratie dat TOP niet lekker in de wedstrijd kwam, was het missen van twee strafworpen achter elkaar door Mick Snel. Daarna schoot hij wel alsnog de 7-7 binnen. Dit was de laatste keer dat de ploegen op gelijke hoogte stonden. Een groene kaart voor Tim Flokstra na inspringen op zijn tegenstander zette een run van doelpunten in gang en DOS'46' liep zuiver schietend uit naar een 7-12 voorsprong.

Flow

TOP liet de schoten een aantal keer te gemakkelijk toe en DOS'46 kwam in de welbekende flow. Ieder doelpunt van TOP werd gelijk beantwoord met een tegengoal en zo bleef de ruime voorsprong voor DOS'46. TOP speelde met te weinig beleving en wist geen oplossing te bedenken voor het zuivere schot, vooral ook door spelers die normaal minder scoren wisten de korf gemakkelijk te vinden. Met rust was de stand 11-17 met de veelzeggende percentages van 18 procent (TOP) tegenover 33 procent (DOS'46).

Strijd

Na rust was het weer de al genoemde Visscher die gelijk raak schoot. Hierna kwam TOP eindelijk beter in de wedstrijd. Er werd meer strijd geleverd, langere aanvallen gespeeld en onder aanvoering van met name Mick Snel en Barbara Brouwer kroop TOP dichterbij. Frustraties over de leiding die alle moeite had om de wedstrijd in goede banen te leiden leverden Paul Anholts en Roos Verheugt een groene kaart (en vervolgens geel) op en dat was niet in het voordeel van TOP. Een noemenswaardig doelpunt was de variant op de vrije bal die door Barbara Brouwer tussen de benen van Frank Mostard naar de vrijstaande Julia Schuiling werd gespeeld die de bal koel binnenschoot. Het publiek ging achter TOP staan en in de laatste tien minuten kwam de ploeg nog heel dichtbij want met nog drie minuten op de klok was het Snel met de 26-28. De daarop volgende aanvallen van TOP werden helaas niet benut en DOS'46 had het laatste woord, eindstand 26-29. Een verdiende overwinning voor een goed spelend en gedreven DOS'46. Voor TOP wordt het zaak om weer te gaan winnen, want door het verlies is er tussen de nummer 1 en 6 nog maar vier punten verschil. Er is dus nog van alles mogelijk in deze zeer spannende editie van de Korfbal League.

Doelpunten: Mick Snel (9), Barbara Brouwer (5), Celeste Split (3), Paul Anholts (2), Frank Mostard (2), Jet Hendriks (2), Roos Verheugt, Julia Schuiling en Tim Flokstra.