Logo deteylinger.nl
Rens Geurds schiet op doel.
Rens Geurds schiet op doel. (Foto: pr./ Suzanne Kuijvenhoven)
Sassenheim

Waterpoloërs Sassenheim verliezen van Katwijk

  Sport

Sassenheim • De waterpoloërs van Zwemvereniging Sassenheim verloren afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd met 3-12 van de ijzersterke Katwijk. 

Het zelfvertrouwen was voor deze wedstrijd nog zo groot bij de gepromoveerde heren van Sassenheim. Vorige week speelden ze nog een prima pot tegen Deurne en eindigden ze met zeven punten uit drie wedstrijden. Dit weekend was de wedstrijd tegen Katwijk andere koek. Coach en trainer Geert Lambers spreekt van een deceptie.

Verdedigend speelde de ploeg goed, maar aanvallend werd in de eerste twee periodes geen enkele keer gescoord. In de afronding van de Sassemers zat het niet mee, wat leidde tot een tussenstand van 0-6 halverwege. Katwijk, fysiek sterker, slaagde erin de snelle counters van de thuisploeg op te vangen.

Sassenheim ging niet bij de pakken neerzitten. Door stug door te zetten, haalde de ploeg de hatelijke 0 van het scorebord. De wedstrijd eindigde in een 3-12 nederlaag. Lambers terugkijkend op de wedstrijd: “We maakten in de eerste helft de kansen niet af. Hierdoor werd het vechten tegen de bierkaai. Katwijk was sterker, maar ook actiever en sneller dan wij. We staan weer met beide benen op de grond, snel vergeten, gewoon een nederlaag geleden.”

Meer berichten