Logo deteylinger.nl
Foto: CC0
Voorhout

Foreholte pakt eerste winst in uitwedstrijd

  Sport

Foreholte behaalde tegen ESTO een verdiende eerste uitoverwinning en stijgt naar de zesde plaats op de ranglijst. 

Vanuit het beginsignaal was het ESTO dat gelijk het initiatief nam. Met dezelfde basisopstelling als de week ervoor tegen KDO verdedigde Foreholte compact en van daaruit zette zij steeds eerder druk op de balbezitter van ESTO. Nadrukkelijk speelde de harde wind in de lengte van het veld een rol. Foreholte had de wind in de rug en zocht steeds minder de kansloze diepte maar hanteerde het korte combinatiespel. Dat leverde duidelijk resultaat. ESTO was de gehele eerste helft verder niet meer in beeld en het wachten was op een Voorhoutse treffer. Die kwam er in de 17e minuut vanuit een aanval waarbij Rick Brabander kansrijk toch het overzicht behield en over vier meter de bal breed legde naar Jesse Tijsen die op zijn beurt de bal tegendraads langs keeper Joey Anker plaatste (0-1). Foreholte zette door en 10 minuten later was het nu wel Rick Brabander die de voorzet vanuit de tweede korte Voorhoutse corner via zijn hoofd toucheerde om hem buiten bereik van Anker in de diagonale hoek te laten ploffen (0-2). Na een half uur moest aanvoerder Ivo Smits zich met een blessure laten vervangen door een goed invallende Billal El Kourami. De Voorhouters haalden zonder verdere moeilijkheden de rust.

Geen gevaar

In de tweede helft kreeg thuisploeg ESTO de wind in de rug, maar opnieuw bleek dat geenszins een voordeel. Alle diepe pogingen werden een prooi van keeper Guijt, dan wel dat de bal kansloos over de achterlijn verdween. Foreholte hoefde niet meer zo nodig en nam een beetje plaats in de wachtkamer. Vanuit een Voorhoutse tegenstoot over de rechterflank miste Christian Guijt de voorzet van Tijsen, maar in het vervolg was het wel Rick Brabander die hard binnenschoot uit een voorzet van Olle Roffelsen (0-3). Hierna trok Foreholte zich enigszins terug en kwamen er mogelijkheden voor ESTO waarbij de eretreffer gemaakt had kunnen worden. Dat gebeurde echter niet en eenieder wachtte vervolgens op het eindsignaal van scheidsrechter Gajadien.

Na afloop kon geconcludeerd worden dat Foreholte het spel van de vorige weken voor de tweede keer op rij een positief resultaat had gegeven waarbij de terugkeer in het linkerrijtje van de ranglijst was bewerkstelligd.

Meer berichten