Daniel Harmzen keert als coach terug bij TOP.
Daniel Harmzen keert als coach terug bij TOP. Foto: René van Dam

Harmzen en Boode volgend seizoen op de bank bij TOP

Sport Sassenheim

Sassenheim • BIJ TOP/IAA Fresh zijn de nieuwe hoofdtrainers voor volgend seizoen al bekend. Ruben Boode en Daniel Harmzen gaan vanaf de zomer bij de club uit Sassenheim aan de slag. Harmzen is de meest succesvolle speler in de historie van TOP en keert als coach terug op het oude nest. 

Daniel Harmzen won als speler van TOP vijf landstitels voordat hij stopte. Na drie jaar coach te zijn geweest bij Korfbal League-club Groen Geel in Wormer keert hij terug in Sassenheim. “Ons cluppie heeft een roerige tijd achter de rug, maar afgelopen jaar zijn er organisatorisch en topsport specifiek enorme (inhaal)slagen gemaakt. De vereniging en de jeugdafdeling, zelfs de groep van de allerkleinsten, bloeien als vanouds. Het raamwerk, met de enorm kern van vrijwilligers en de uitgebreide technische staf, zorgt voor een stevig fundament. Mooie uitdaging om met deze jonge, talentvolle en zeer ambitieuze selectie en juniorengroep verder te ontwikkelen en met kleine stapjes te bouwen aan nieuwe dromen.”

Ontwikkelen

Ruben Boode was jarenlang assistent-coach naast Jan Niebeek, de hoofdtrainer die TOP naar meerdere landstitels leidde. Boode over zijn aanstelling: “OP voelt voor mij als een thuis, een plek waar we elkaar met veel plezier ontmoeten en waar de ambitie om het maximale te bereiken voelbaar is. Ik kijk uit naar het voortzetten van de samenwerking met de staf en ben ontzettend blij met de toevoeging van Daniel Harmzen. Met elkaar maken we van TOP de plek waar iedereen zich optimaal kan ontwikkelen en werken we eraan om terug te keren naar de landelijke top.”

Terug naar de top

TOP komt momenteel uit in de Korfbal League 2, na degradatie vorig jaar vanuit de Korfbal League. In de promotieklasse staan de Sassenheimers momenteel op de achtste plaats, nog geen goede uitgangspositie voor promotie. 

De leiding van de club is blij met de twee vertrouwde gezichten aan het roer. “Met hun kwaliteiten en ambitie denken we dat zij complementair zijn aan de overige leden van de technische staf. Het vertrouwen is groot dat ze met elkaar een volgende stap kunnen zetten in het meerjarenplan van TOP. Dit jaar zijn we met veel energie begonnen om TOP weer duurzaam terug te brengen naar waar we willen zijn, de Korfbal League. Er staat een geweldige organisatie en een talentvolle groep waarmee de eerste stappen zijn gezet. Het werken met onze uitgebreide en kundige staf aan dit breed gedragen plan zorgt, binnen alle lagen van de vereniging, voor nieuwe energie.”

Uit de krant