Jeroen Schulte fenomenaal zaalschietkampioen bij St. Hubertus | De Teylinger
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deteylinger.nl
Kampioen Jeroen Schulte ontvangt uit handen van voorzitter Kees van Velzen de trofeeën. | Foto: pr..
Kampioen Jeroen Schulte ontvangt uit handen van voorzitter Kees van Velzen de trofeeën. | Foto: pr.. (Foto: pr.)
Voorhout

Jeroen Schulte fenomenaal zaalschietkampioen bij St. Hubertus

  Verenigingen

Voorhout • Rond het middernachtelijk uur is het stil in Cheers!. Zeer stil. De spanning is te snijden. Schutter Jeroen Schulte is tot het uiterste geconcentreerd. Er is hem alles aangelegen om opnieuw toe te slaan. Zijn tegenstander Hans Willemse is zichtbaar nerveus. Ook de nerveuze Schulte legt aan, schiet, wint in de finale van Willemse en is voor de zevende keer zaalschietkampioenschap bij Schuttersvereniging St. Hubertus. Acht schutters streden op vrijdag 26 oktober in twee poules om de finaleplaatsen.

Achter de jurytafel wordt halverwege de avond al de finalewedstrijd getipt: Schulte tegen Wesley Ammerlaan. In zijn poule wint Schulte alle wedstrijden. Zijn hoogste score is 116 punten (één kaart met de maximale score van 60 punten). Na drie wedstrijden heeft hij een gemiddelde van 57 punten. Daarmee plaatst Schulte zich als eerste in de finale.

Ammerlaan vs. Willemse

In de andere poule gaat de strijd tussen Willemse en nieuwkomer Ammerlaan. In de directe strijd wint Ammerlaan van Willemse. Beide schutters staan dan met vier punten van twee gewonnen wedstrijden gelijk. Ondanks de gelijke stand voor beiden, doet het opslagpercentage van Ammerlaan (0%) hem de das om. In het rechtstreekse duel wint hij van Willemse met 107 tegen 105, maar door de 6% opslag komt Willemse op 111 punten en daardoor verliest Ammerlaan deze wedstrijd. Willemse staat daarmee al met een half been in de finale.

Ook al lukt het Marcel Nelemans in de allerlaatste wedstrijd om Willemse met 111 tegen 105 te verslaan, zijn wedstrijdpunten zijn niet toereikend om Willemse uit de finale te houden. Het gemiddelde van Ammerlaan na drie wedstrijden is 55,33. Willemse schiet een gemiddelde van 56,33 en is daarmee de andere poulewinnaar.

Zevende kampioenschap

Willemse moet het dus in de finale opnemen tegen zijn geduchte tegenstander: Schulte, een van de betere schutters. Met 108 punten tegen 102 (inclusief de opslag van 6% voor Willemse) wint Jeroen Schulte fenomenaal voor de zevende keer het zaalschietkampioenschap van de schuttersvereniging. Zijn eerste kampioenschap was in 2001. Na afloop mocht de kersverse kampioen het nieuwe wapen inwijden.

In de halve finale strijden de eerste twee schutters uit vier klassen in de competitie om de finaleplaatsen in het zaalschietkampioenschap. De eerste klassers krijgen tijdens deze avond een opslag van 0%; elke lagere klasse oplopend 3, 6 of 9% opslag op het geschoten resultaat. Deze opslag is bedoeld om de strijd in de halve finale in evenwicht te krijgen. Voor het nieuwe kampioenschap hebben zich inmiddels al 40 deelnemers ingeschreven.

Uitslagen

Poule A: 1. Jeroen Schulte 6 punten; 2. Sjaak Ninaber 4 punten; 3.  Ard Biesheuvel 2 punten en 4. Jan Willem Laroo met 0 punten.

Poule B: 1. Hans Willemse 4 punten; Wesley Ammerlaan 4 punten; 3. Marcel Nelemans 2 punten en 4. Henk van Schie 2 punten.

Finale: 1. Jeroen Schulte 108 punten; 2. Hans Willemse 102 punten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>