Logo deteylinger.nl
Ben Duivenvoorde (linksachter) maakt ook deel uit van het BCO-team uit Oegstgeest. Van links naar rechts (staand): Ben Duivenvoorde, Jos Kerkman en Danny Kind. Zittend: Alex van Voorst en Wilfred Wijnnobel. | Foto: pr.
Ben Duivenvoorde (linksachter) maakt ook deel uit van het BCO-team uit Oegstgeest. Van links naar rechts (staand): Ben Duivenvoorde, Jos Kerkman en Danny Kind. Zittend: Alex van Voorst en Wilfred Wijnnobel. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Ben Duivenvoorde districtskampioen driebanden

  Verenigingen

Voorhout • Voorhouter Ben Duivenvoorde  mag zich na dit weekend districtskampioen Duinstreek driebanden-klein 1e klasse noemen.

De biljartfinale van het district Duinstreek werd op zondag 4 november gespeeld bij biljartvereniging Onder Ons in Beverwijk. Al vrij vlot bleek dat de strijd om de ereplaatsen zou gaan tussen de als eerste geplaatste Herman Lijsen, Frank Witterland en Ben Duivenvoorde. Witterland was de eerste die een verliespartij incasseerde en in ronde vijf verloor ook Duivenvoorde, op twee caramboles, in een prima partij (33 beurten) van Hans Hoefnagels. Lijsen ging nu alleen aan kop, maar een iets lager gemiddelde dan Duivenvoorde. In ronde zes verloor Lijsen na een ruime voorsprong onverwacht van Ben de Graaf en hield Duivenvoorde zijn kans open door een moeizame winst op Witterland.

Wat resteerde was een directe eindstrijd, beide 10 matchpunten. Van meet af aan werd sterk gespeeld en werd het een fraaie strijd waarin Lijsen aanvankelijk steeds voor bleef. Een serie van zes van Duivenvoorde betekende de ommekeer en nam hij de leiding met 27-25. Met een slotserie van drie in beurt dertig stelde hij zijn kampioenschap veilig.

Meer berichten