Logo deteylinger.nl
Jeugdprinsenpaar Martijn en Marijn brengt fruitschalen langs in Voorhout. | Foto: pr.
Jeugdprinsenpaar Martijn en Marijn brengt fruitschalen langs in Voorhout. | Foto: pr. (Foto: pr.)

'De vereniging is veel meer dan carnaval'

  Verenigingen

Voorhout • Carnavalsvereniging de Bokken heeft de afgelopen periode op verschillende manieren geld opgehaald voor diegene die best wat extra aandacht verdienen. Nu is het ook tijd om iedereen te laten weten waar dat geld aan wordt uitgegeven.

Al het geld voor de goede doelen is onder andere bijeengebracht met de Bokkenwinkel, waarbij er plantjes, glazen, speelkaarten en notitieblokjes aan de deuren werden verkocht, de Bokkenloterij, de grote Bokkenveiling waar 11.111 euro in opgehaald en de actie waarbij werd opgeroepen om mee te spelen met de Vriendenloterij. Daarnaast kunnen ze rekenen op onze donateurs en sponsors die de vereniging al jaren een warm hart toedragen. "Er is door de bewoners van Voorhout gul gedoneerd" vertelt Bob van der Wal, penningmeester van de Bokken. "We kunnen dit jaar hele mooi dingen doen voor de zieken, bejaarden, kinderen, mensen met een geestelijke beperking. Maar ook volgend jaar, waarin de Bokkies 22 jaar bestaan."

Het sociale gezicht

Van der Wal: "De vereniging is veel meer dan carnaval. We zijn inmiddels het sociale gezicht van Voorhout voor de mensen die echt wel een lach en een pleziertje kunnen gebruiken. Zo bezoeken we ook dit jaar weer meer dan 250 mensen die ziek of eenzaam zijn. We komen dan natuurlijk niet met lege handen. Iedereen krijgt een fruitschaal en een echt mooi opgemaakte plant in pot. Daarnaast organiseren we de ouderenmiddag op dinsdag in Boerhaave, waar we de mensen voorzien van hapjes en drankjes. Zij gaan allemaal naar huis met een Bokkenbroeder en ook een mooi bloemstuk. Maar we houden ook speciale feesten, gaan naar de BNS en de Agnes waar we grote fruitschalen achter laten. Ook gaan we elk jaar op donderdag naar de Bavo in Noordwijkerhout, waar we met de bewoners en hun begeleiders feest vieren. Al die activiteiten, de muziek, versiering, cadeautjes, hapjes en drankjes worden betaald van de gulle gave van de mensen die bij ons wat kopen of meespelen met de loterij."

Achter gesloten deuren

De Bokken hebben ook activiteiten die achter gesloten deuren worden georganiseerd. Zo wordt de Hooghe Bergh bezocht, een instelling voor meervoudig gehandicapten, organiseren zij samen met andere verenigingen het Winterfeest voor mensen met een geestelijke beperking en worden de bewoners van de Agnes, Bernardus & BNS lang vermaakt met ook hier weer een hapje en een drankje.

Kinderen zijn de toekomst

De allerkleinste worden op zaterdag helemaal in de watten gelegd bij het kindercarnaval in Cheers. Hier treden artiesten op, is er muziek en krijgen de kinderen lekkers en limonade en tot slot gaat niemand met een lege buik weg; frietjes voor iedereen. De Bokken staan bekent om de optocht, maar minder bekend zijn de snoepzakjes die alle kinderen krijgen die met de optocht hebben meegelopen. "Het volgende seizoen wordt ook een speciaal jaar voor de jeugd van de Bokken." verteld van der Wal. "De Bokkies bestaan dan 22 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Er komt een groot feest voor en met de jeugd van Voorhout." Meer informatie is later dit jaar te vinden op www.22jaarbokkies.nl

Meer berichten