De Jong nieuwe voorzitter Stichting Voetveer Warmond | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Marius de Jong (links) neemt de voorzittershamer over van Henk Emmerik. | Foto: pr./Cas Juffermans
Marius de Jong (links) neemt de voorzittershamer over van Henk Emmerik. | Foto: pr./Cas Juffermans (Foto: Foto: )
Warmond

De Jong nieuwe voorzitter Stichting Voetveer Warmond

  Verenigingen

Warmond • Marius de Jong uit Oegstgeest is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Stichting Voetveer Warmond. Hij neemt de functie over van Leidenaar Henk Emmerik.

De stichting vaart met de antieke salonboot De heere Schouten over 't Joppe om wandelaars van en naar de Zwanburgerpolder te brengen.

Mensen kunnen op het prachtig gerestaureerde salonbootje uit het begin van de vorige eeuw instappen in Warmond bij de hoofdsteiger op het recreatie-eiland Koudenhoorn, te bereiken via Gemeentehaven aan de Jan Steenlaan bij het VVV-kantoor. Voor twee euro per persoon worden bezoekers dan twee keer overgezet: van Koudenhoorn naar de Zwanburgerpolder en na een wandeling over de dijk van de polder vervolgens naar het schiereiland Tengnagel bij de Leidse Merenwijjk.

Het door vrijwilligers bediende voetveer doet altijd de Zwanburgerpolder aan, waar je ook in dit broedseizoen over de dijk mag wandelen. In deze polder zijn de meeste nesten gemarkeerd en veel schippers kunnen over de broedende vogels en de ganzenfamilies vertellen. De heere Schouten gaat vanaf april weer in de vaart.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>