Jumelage gaat niet door: geen Franse gasten door corona
Logo deteylinger.nl
Vorig jaar bracht de Warmondse delegatie een bezoek aan Champigné.
Vorig jaar bracht de Warmondse delegatie een bezoek aan Champigné. (Foto: Nico Kuyt)
Warmond

Jumelage gaat niet door: geen Franse gasten door corona

  Verenigingen

Warmond • De Stichting Jumelage Warmond Champigné heeft besloten om de Franse inwoners van het stedenband niet uit te nodigen om in oktober Warmond en omgeving te bezoeken. Het coronavirus laat het bezoek sneuvelen.

Door Nico Kuyt

Het was de bedoeling om in oktober de Franse gasten in Warmond te ontvangen, maar dat gaat niet lukken. Vorig jaar bracht een Warmondse delegatie een bezoek aan Champigné waaronder voor het eerst een aantal raadsleden.

Onzekerheden

Dit jaar zouden als tegenprestatie een aantal inwoners Champigné naar Warmond komen en verblijven in gastgezinnen, maar niemand had gerekend met de uitbraak van het virus. "Helaas kan het in deze tijd niet. En er zijn nog zoveel onzekerheden voor de komende maanden dat we maar hebben besloten dat er dit jaar geen uitwisseling zal zijn. Covid 19 gooit jammer genoeg roet in het eten", meldt voorzitter Bernadette van Moorsel namens de stichting. 

Digitaal bezoek

De Fransen kunnen vanwege de anderhalve meter niet in groepen reizen en als ze dat al mogen is het de vraag of de grens over kunnen. Zonder duidelijkheid over de maatregelen in het najaar kan de stichting nog helemaal niets organiseren en er afspraken over maken. Echter, de stichting wil de uitwisseling ook niet zomaar voorbij laten gaan en is op zoek naar leuke ideeën om op digitale wijze en op afstand toch nog met elkaar in contact te treden. De jumelage vraagt om mee te denken en te zoeken naar originele, grappige en inventieve manieren om, in een nader te bepalen weekend, een leuke Nederlands-Franse twist aan de stedenband te geven. En met de hoop dat in 2021 weer op Franse wijze twee kussen op de wang kunnen worden gegeven als het virus weer voorbij is.

Meer berichten