Logo deteylinger.nl
Wethouder Arno van Kempen en voorzitter Rob Batenburg ondertekenen de overeenkomst voor samenwerking tussen gemeente en Sportraad.
Wethouder Arno van Kempen en voorzitter Rob Batenburg ondertekenen de overeenkomst voor samenwerking tussen gemeente en Sportraad. (Foto: pr.)
Teylingen

Gemeente gaat samenwerken met Sportraad Teylingen

  Verenigingen

Teylingen • De gemeente Teylingen gaat samenwerken met de Stichting Sportraad Teylingen, voorheen Stichting Sportpromotie Teylingen. Wethouder Arno van Kempen en Rob Batenburg van de sportraad spraken dit woensdag 16 december af door een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. Het college besloot een dag eerder tot de samenwerking.

De sportraad gaat het college gevraagd en ongevraagd advies geven over het sport- en beweegbeleid van de gemeente Teylingen. Door de samenwerking vast te leggen in een overeenkomst ontstaat een waardevol en deskundig partnerschap op het gebied van sport en bewegen. 

Feedback uit eerste hand

Wethouder Arno van Kempen is blij met de samenwerking: “Sport en beweging zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Daarom hecht de gemeente er belang aan om een langdurige, professionele en duurzame samenwerking aan te gaan. We willen de Sportraad betrekken bij allerlei onderwerpen op het gebied van sport en bewegen. Zo krijgen we belangrijke feedback uit de eerste hand en kunnen we snel schakelen.” 

Ambassadeurs

De sportraad is een organisatie van personen die een brede visie hebben op sport- en beweeggebied. Zij vertegenwoordigen verschillende disciplines en komen uit de verschillende dorpskernen in Teylingen. De sportraad wil gaan werken met ambassadeurs die de verenigingen bijstaan bij vragen en problemen waar ze tegenaan lopen. Zij delen dit met de gemeente om te kijken welke antwoorden en oplossingen er zijn. 

Start in januari 

In januari overlegt de gemeente voor het eerst met de nieuwe sportraad. Uiteraard vinden de overleggen voorlopig digitaal plaats. 

Meer berichten