Logo deteylinger.nl
| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay
Teylingen

Opfrisbijeenkomst voor senioren over verkeersregels

  Welzijn

Teylingen • KBO Sassenheim en de politie organiseren op maandagmiddag 30 januari om 14.30 uur een opfrisbijeenkomst verkeersregels voor alle senioren uit Teylingen in 't Onderdak in Sassenheim.

Hoe zat het ook al weer met voorrang geven? Telkens komen er nieuwe verkeersborden bij en worden er nieuwe verkeersregels bedacht. Of de kennis over verkeersregels is wat weggezakt. In alle gevallen is het noodzakelijk deze kennis weer eens op te frissen.

Gewijzigde regels

Zelfstandige mobiliteit is voor iedereen een belangrijke voorwaarde voor het behoud van de eigen onafhankelijkheid, zeker ook voor senioren. Het je verplaatsen van A naar B betekent ook dat je kan blijven deelnemen aan maatschappelijke activiteiten. Het aantal verkeersdeelnemers in onze samenleving stijgt snel en daarmee wordt het ook steeds drukker op de weg. De scootmobiel en elektrische fiets zijn daarbij een vertrouwde verschijning geworden. Voor sommige gebruikers is het een heel waagstuk. Soms door onvoldoende kennis van de gewijzigde verkeersregels, soms ook door leeftijd, gebruik medicijnen of andere zaken. Hierdoor kan een verkeerssituatie verwarrend zijn en het reactievermogen onvoldoende. Gevolg is dat men zich onzeker kan gaan voelen op de weg.

Situaties uit eigen omgeving

Tijdens de bijeenkomst wordt aan de hand van een verkeersquiz bekeken hoe goed de kennis van de verkeersregels en –borden is. Ook komen er situaties uit de directe omgeving aan bod. Het gaat allemaal op een gemoedelijke manier maar wel met de bedoeling om veiliger onderweg te zijn.

Meer berichten