Logo deteylinger.nl
Lions voorzitter Jan van den Brink (rechts op de foto) overhandigt de cheque aan Carlos Hardenbroek (links) en Sena el Bay van Cardea. | Foto: pr.
Lions voorzitter Jan van den Brink (rechts op de foto) overhandigt de cheque aan Carlos Hardenbroek (links) en Sena el Bay van Cardea. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Regio

Lions doneren opbrengst wijnproeverij aan Cardea

  Zorg & Welzijn

Regio • Onder het motto 'Goede wijn voor een goed doel' organiseerde Lionsclub De Oude Duinen in oktober vorig jaar een wijnproeverij in de Oude St Jeroenkerk in Noordwijk. De opbrengst werd dinsdagavond middels een symbolische cheque ter waarde van 4.000 euro overhandigd aan vertegenwoordigers van jeugdhulpinstelling Cardea.

Lions De Oude Duinen hebben een jarenlange traditie in het organiseren van deze wijnproeverij waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.  De afgelopen jaren werd als goed doel steeds gekozen voor kleinschalige projecten die dienen ter bestrijding van stille armoede bij kinderen in de Duin- en Bollenstreek. Dit jaar is de keuze gevallen op Cardea, een professionele jeugdhulpinstelling voor jongeren. Door diverse oorzaken verblijven deze jongeren niet bij de ouders thuis, maar in woonvoorzieningen, om hen zo goed te begeleiden naar hun toekomst. Cardea gebruikt de donatie voor de projecten ' gezin op maat' en 'naast wonende mentor'. 

Met dit bedrag voor zes kleinschalige woonvoorzieningen kunnen jongeren op het gebied van beweging, recreatie en educatie wat meer doen. "De jongeren zijn blij met deze extra bijdrage," zeggen Carlos Hardenbroek (naast wonend mentor) en Sena El Bay (jongere die bij Carlos woont) tijdens de bijeenkomst van de Lionsclub waarbij de cheque werd overhandigd. Tijdens de bijeenkomst werd verder gesproken over wat de jongeren aan ondersteuning zouden willen, zoals bijvoorbeeld een stageplek, coaching op specifieke terreinen als sollicitatie, presentaties geven en vrije tijd besteding. Met de aanwezigen werd onderzocht wat Lions te bieden hebben en zijn verdere afspraken gemaakt om deze jongeren op hun toekomst voor te bereiden.

Meer berichten