Logo deteylinger.nl
Het mobiele onderzoekscentrum. | Foto: pr.
Het mobiele onderzoekscentrum. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Teylingen

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Sassenheim

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • Vrouwen uit Sassenheim die zijn geboren in de jaren 1942 tot en met 1967, kunnen vanaf dinsdag 28 november weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het parkeerterrein van sport- en recreatiecomplex Wasbeek aan de Alkemadelaan in Sassenheim. Tot en met medio januari 2018 worden ruim 2.500 vrouwen uit Sassenheim per brief uitgenodigd om borstfoto's te laten maken in het onderzoekscentrum.

Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van beide borsten. Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.

Vroege ontdekking vergroot kans op genezing

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.

Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker is te vinden op www.bevolkingsonderzoekzuid-west.nl.

Meer berichten