Logo deteylinger.nl
| Foto: archief/Treffend Beeld
| Foto: archief/Treffend Beeld (Foto: pr./Treffend Beeld)
Teylingen

Bredere regeling voor ondersteuning mantelzorgers

  Zorg & Welzijn

Teylingen • Om de mantelzorgtaak minder zwaar te maken kunnen mantelzorgers gebruik maken van de Regeling Ondersteuning Mantelzorgers. De regeling was in eerste instantie bedoeld voor extra huishoudelijk hulp. Maar mantelzorger is maatwerk. Daarom heeft de gemeente dit jaar besloten de regeling breder in te zetten voor bijvoorbeeld het volgen van een cursus. De regeling is nog aan te vragen.

Mantelzorger ben je als je voor een lange periode zorg hebt voor iemand in je omgeving. Met de Regeling Ondersteuning Mantelzorgers kunnen mantelzorgers in Teylingen tijdelijk (extra) hulp inschakelen, waarvan een groot deel door de gemeente wordt vergoed. De hulp kan ingezet worden voor de mantelzorger zelf of voor degene voor wie zij zorgen.

Vervangende zorg of hulp bij klussen

De regeling was in eerste instantie bedoeld voor extra huishoudelijk hulp. Maar mantelzorger is maatwerk. Waar de één behoefte heeft aan ondersteuning in het huishouden, blijk de ander meer behoefte te hebben aan vrije tijd of ondersteuning bij het zorgen. Daarom heeft de gemeente dit jaar besloten de regeling breder in te zetten. Mantelzorgers kunnen nu, behalve extra huishoudelijke hulp, ook een aanvraag doen voor vervangende zorg of gezelschap aan huis, klussen in en om het huis of een andere vorm van ondersteuning zoals bijvoorbeeld het volgen van een cursus.

De regeling is nog aan te vragen. De mantelzorgadviseurs van Welzijn Teylingen gaan in gesprek over de mogelijkheden. Meer informatie via Welzijn Teylingen, bel naar 0252 231805 of e-mail: info@welzijnteylingen.nl. Kijk ook op www.welzijnteylingen.nl.

Meer berichten