Logo deteylinger.nl
Opnames in de Paraplu, een van de genomineerden voor de Teylinger Prijs. | Foto: pr.
Opnames in de Paraplu, een van de genomineerden voor de Teylinger Prijs. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Teylingen

Vrijwilligers worden dit jaar digitaal in het zonnetje gezet

  Zorg & Welzijn

Teylingen • “Nu even 30 seconden stilstaan.” “En doe jij nu de deur open en kom naar buiten stappen?” Het zijn aanwijzingen van Andrea Knight die de filmopnamen maakt over de genomineerden voor de Teylinger Prijs 2020. Afgelopen weken zijn opnames gemaakt bij Winkel De Paraplu in Voorhout, de vrijwilligersploeg van De Molen van Sassenheim en de vrijwilligers van het moderniseringsproject Spelewey in Voorhout.

Ook van de overige genomineerden komt er filmmateriaal beschikbaar: het initiatief “Theatertour op afstand” van de Theaterschool Teylingen, de organisatie van het boekje “Opdat we niet vergeten” van de Historische Kring Voorhout en de stichting Kookkracht opgericht voor Syrische vrouwen van Teylingen.

De Teylinger Prijs heeft dit jaar een kleine metamorfose ondergaan In plaats van drie rondes, zijn er dit jaar twee rondes: in het voorjaar en het najaar.

Geen vrijwilligersfeest

Door de coronacrisis is het dit jaar niet mogelijk een uitgebreid vrijwilligersfeest te geven. Van de nood is nu een deugd gemaakt. Welzijn Teylingen laat filmpjes maken van alle genomineerden en deze worden op via het YouTube kanaal op www.welzijnteylingen.nl geplaatst en via onder andere Facebook verspreid. Daardoor kunnen de genomineerden zich optimaal presenteren.

Teylinger Trofee

Op 29 september is de juryvergadering over de inzendingen van de tweede nominatieronde. Zo snel mogelijk daarna worden de winnaars van de Teylinger Prijs bekend gemaakt en komen de filmpjes online. Eind van het jaar zal een van de winnaars de Teylinger Trofee uitgereikt krijgen. Deze uitreiking is in kleine kring.

Passie in beeld

Om het vrijwilligerswerk in Teylingen toch de waardering te geven die het verdient, gaat Welzijn Teylingen ook nog extra filmpjes maken over tien vrijwilligers in vrijwilligersorganisaties. En er komt een oproep om ook zelf vlogs in te sturen over het mooie en waardevolle van vrijwilligerswerk. Zo hoopt de organisatie de passie en de enorme inzet goed in beeld te kunnen brengen.

Meer berichten