Logo deteylinger.nl
Foto: pixabay
Regio

Eerste Alzheimer Café gaat over het ‘niet pluis-gevoel’

  Zorg & Welzijn

Regio • Vanwege de corona pandemie moest het Alzheimer Café lange tijd haar deuren gesloten houden. In het nieuwe seizoen vinden weer bijeenkomsten plaats. De eerste is op maandag 13 september in de Tuinzaal van Woonzorgcentrum Munnekeweij (Via Antiqua 25) in Noordwijkerhout.

Voordat de diagnose dementie is gesteld, wordt er vaak gesproken over het “niet pluis gevoel”; er klopt iets niet in het gedrag van iemand. Die veranderingen duiden soms op beginnende dementie. Een arts komt hierover praten en vertelt meer over het verschil tussen ouderdomsvergeetachtigheid en dementie. Ook komen kort de verschillende vormen van dementie aan bod en wat het belangrijk maakt de diagnose in een vroeg stadium te stellen.

Het Alzheimer café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en andere geïnteresseerden. Het café is geopend vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie, bel naar 06-46033996.

Meer berichten