Jaap en Janneke van Beelen onthullen, samen met wethouder Van Kempen (l), het schilderij. | Foto: pr.
Jaap en Janneke van Beelen onthullen, samen met wethouder Van Kempen (l), het schilderij. | Foto: pr. Foto: pr.

Gezinshuis Alas officieel geopend

Zorg & Welzijn Voorhout

Voorhout • Het nieuwbouwhuis van gezinshuis Alas van Janneke en Jaap van Beelen aan de Componistenlaan werd begin deze maand in gebruik genomen. De eerste moeders met baby’s wonen in het appartementencomplex, achter de woning van dit echtpaar. Om privacy redenen werd donderdag 18 november de openingsmanifestatie in Cheers gehouden. Met zo’n 80 betrokkenen bij het gezinshuis werd het een manifestatie van ‘een heel dorp dat nodig is om kinderen op te laten groeien’.

Wethouder, Arno van Kempen trapte af met zijn visie op het lokaal jeugdbeleid. Hij stond stil bij het probleem van 23 procent budgetreductie, een groeiend aantal zorgvragen en het dichtslibben van de jeugdzorg, omdat (te) lang wordt doorbehandeld. Om dit probleem het hoofd te bieden, legde hij de zaal zeven veranderingen voor, variërend van ophogen van het budget tot het eerder stoppen (’gaan we voor een 9 of voor een 7?’) van de zorg per kind of het kritischer inkopen van zorg; slechts bewezen zorgmethoden worden gehonoreerd.

In samenwerking met huiseigenaren Jaap en Janneke van Beelen onthulde de wethouder vervolgens een geschonken schilderij, dat symbool staat voor de zorg aan kinderen. Daarmee was het gezinshuis geopend.

Lees meer in De Teylinger van woensdag 24 november.

Uit de krant