Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Warmond

Boosteren in zorginstellingen gestart, Het Gastenhuis als eerste aan de beurt

  Zorg & Welzijn

Warmond • De GGD is gestart met het vaccineren van bewoners van zorginstellingen zonder eigen medische dienst. Om de bewoners en medewerkers van deze instellingen te vaccineren gaan de mobiele vaccinatieteams langs de locaties. Op 16 december vond een eerste succesvolle test plaats in het Gastenhuis in Warmond, een zorginstelling voor kleinschalig wonen voor ouderen met dementie. In deze instelling kregen 23 bewoners en 50 medewerkers een boosterprik. Tot half januari gaat het mobiele vaccinatieteam prikken in zo’n 100 zorginstellingen in de regio.  

Naast de zorginstellingen prikt de GGD ook de niet-mobiele thuiswonenden. De huisartsen kunnen niet-mobiele thuiswonenden hiervoor aanmelden.

Uitbreiding vaccinatielocaties

Op 23 december opent de vaccinatielocatie in Noordwijkerhout. Vanaf 27 december worden de eerste prikken in Bergambacht gezet. In de eerste week van januari opent de locatie in sporthal de Kleine Vink Nieuwerkerk aan den IJssel. In de tweede week van januari wordt er gestart in het kerkgebouw van de voormalige gemeente de Levensstroom in Leiderdorp.

Defensie helpt met aanleggen extra parkeerterrein

Doordat de vaccinatielocaties meer bezoekers ontvangen door de versnelling, is er behoefte aan extra parkeergelegenheid. De gemeente Leiden heeft toestemming gegeven voor de aanleg van een tijdelijk parkeerterrein op het grasveld tegenover het ECC, ook wel het paardenweitje genoemd. Militairen van Defensie starten op 22 december met de aanleg van dit tijdelijke parkeerterrein.

Openingstijden feestdagen 

Tijdens Tweede Kerstdag zijn de vaccinatielocaties in Leiden en Gouda geopend. Let op: je wordt alleen geprikt als je een afspraak hebt.

De testlocaties hebben aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen. Op de website van de GGD Hollands Midden vind je de tijden. Ook voor testen geldt dat je een afspraak moet maken. Dat kan via www.coronatest.nl of door te bellen naar 0800-1202.

Meer berichten