Deelnemers gaan onder begeleiding lekker wandelen, en worden zo steeds fitter.
Deelnemers gaan onder begeleiding lekker wandelen, en worden zo steeds fitter. Foto: pr.

Nieuw: Wandel mee met OpStap Teylingen

Zorg & Welzijn Teylingen

Teylingen • Meer bewegen, op een gezellige manier en met aandacht voor de gezondheid? Het nieuwe initiatief OpStap Teylingen biedt inwoners van Teylingen de kans om van april tot en met september elke woensdagavond te wandelen.

De afgelopen drie jaar was Zorggroep Voorhout-Warmond betrokken bij het wandelevenement de Diabetes Challenge, met veel enthousiaste deelnemers en begeleiders. Omdat de organisatie merkte dat ook mensen die geen diabetes hebben graag wilden deelnemen, is de doelgroep dit jaar uitgebreid onder een nieuwe naam: OpStap Teylingen.

Wekelijks onder begeleiding

De wandelingen zijn bedoeld voor alle mensen in Teylingen met een chronische ziekte of mensen die om andere redenen gebaat zijn bij een wekelijkse wandeling onder begeleiding van ervaren zorgverleners en vrijwilligers. De afstand en het tempo wordt opgebouwd en afgestemd op de deelnemers, indien nodig in kleinere groepen, zodat iedereen mee kan doen. Tijdens de wandelperiode ontvangen deelnemers informatie over thema’s als bewegen, voeding, ontspanning, slaap, gedragsverandering en volhouden.

Deze wandelgroep is een opstap naar bestaande activiteiten in de buurt. Deelnemers bouwen hun conditie zodanig op dat ze door kunnen stromen naar bijvoorbeeld een bestaande wandelgroep in Teylingen of andere sport- of beweegactiviteiten. Professionals helpen deelnemers om daarin een keuze te maken.

Start op 12 april

OpStap Teylingen start op woensdag 12 april om 19.00 uur met het afnemen van een fitheidstest. Dit vindt plaats op het parkeerterrein van Sporthal de Tulp aan de Jacoba van Beijerenweg 118 a in Voorhout. In september wordt deze test opnieuw afgenomen zodat deelnemers kunnen zien welke vooruitgang ze hebben geboekt voor hun gezondheid.

Vanaf woensdag 19 april starten de wandelingen, wekelijks van 19.00 tot 20.00 uur. Het startpunt van de wandelingen is het kerkplein aan de Herenstraat in Voorhout. Om u aan te melden of meer informatie te ontvangen kunt u een e-mail sturen naar opstapteylingen@gmail.com. De kosten voor deelname zijn eenmalig 20 euro.

De organisatie van OpStap Teylingen is in handen van wandelcoach Christien Abbink en verschillende organisaties waaronder Welzijn Teylingen, sportcoaches en WSV Teylingen. Dit wijksamenwerkingsverband (WSV) van zorgverleners is per 1 januari ontstaan uit het samengaan van Zorggroep Voorhout-Warmond en Zorggroep Sassenheim.

Vrijwilligers

De organisatie zoekt mensen die wekelijks of minimaal om de week mee willen lopen als begeleiding. Wilt u meer weten over vrijwilliger zijn bij OpStap Teylingen? Neem contact op met Christien Abbink via 06-10946751 of stuur een e-mail naar opstapteylingen@gmail.com.

Uit de krant