Afbeelding

Teylingen van A tot Z

Algemeen Teylingen van A tot Z

rubriek • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Om te ontspannen, om te sporten, om vrijwilligerswerk te doen of om op een andere manier een steentje bij te dragen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in 'Van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'.

Naam: Basketbalvereniging Forwodians

Opgericht in: 24 januari 1980

Aantal leden/vrijwilligers: 185

Wie zijn we en wat doen we?

Forwodians is de enige basketbalvereniging in Teylingen. Bij Forwodians bieden we een veilige, gezellige sfeer waar vanaf jongs af aan kan worden gesport. Het meest voorkomende moment waarop kinderen de basketbalsport komen beoefenen als zogenaamde Peanut, is vanaf het jaar dat zij 7 worden. De leden onder de 12 jaar spelen volgens de STAR waarden van de Nederlandse Basketbal Bond. STAR staat voor Samen, Teamwork, Acceptatie en Respect. Het plezier in het spel is bij deze jonge kinderen belangrijker dan het winnen. Met elkaar sporten, met elkaar om leren gaan en leren omgaan met winst en verlies is wat bij het sporten hoort.

Forwodians biedt een veilig sportklimaat. Zo is er een vertrouwenspersoon, een mediationcommissie, een anti-pestbeleid en hebben alle bestuursleden, de leden van de technische commissie en de trainers een Verklaring Omtrent Gedrag ingeleverd. Indien nodig bieden wij in-house EHBO workshops aan onze trainers en scheidsrechters.


Forwodians heeft op alle leeftijden teams spelen, of heeft samenwerkingsverbanden met andere basketbalverenigingen in de Bollenstreek. Hierdoor kan elke lid op zijn of haar leeftijdsniveau spelen. Naast trainen spelen de meeste teams ook wedstrijden. We hebben één dames en één herenteam op hoger niveau spelen.

Waarom is het zo'n leuke vereniging?

Spelplezier staat bij Forwodians boven een gezonde ambitie. Behalve de trainingen en wedstrijden organiseren wij interne toernooien, feesten, pietentrainingen en clinics. Ook organiseren wij jaarlijks een basketbaltoernooi voor leerlingen van het basisonderwijs in Teylingen met extra aandacht voor kinderen die leven en sporten in een rolstoel, door middel van het rolstoelbasketbal. Hiermee bereiken we meer begrip en respect voor alle kinderen. En het kan zo maar gebeuren dat de vereniging zich inzet voor een goed doel zoals de kinderen in de vluchtelingenkampen in Griekenland.

Wat is jullie ambitie?

We willen een grotere vereniging worden, waarbij we erop letten dat de contributie laag blijft zodat het basketballen laagdrempelig blijft. Natuurlijk willen wij ook onze gezellige sfeer behouden, die ervoor zorgt dat er veel vrienden(groepen) ontstaan binnen de vereniging.

Voor meer informatie: Kom op zaterdag 17 december eens kijken als ons eerste damesteam, dat om om 18.00 uur een wedstrijd speelt tegen de dames van Punch, de basketbalvereniging van TU Delft. Onze dames zijn tot nu toe ongeslagen. Forwodians traint en speelt in sporthal De Schans in Voorhout.
Meer informatie en trainingstijden zijn te vinden op www.forwodians.nl.

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'.

Ook uw vereniging ook in deze rubriek, en benieuwd hoe u dat doet? Stuur dan een e-mail naar Marian Kofoed van Welzijn Teylingen: m.kofoed@welzijnteylingen.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant