| Foto: pr.
| Foto: pr.

Groep acht in actie voor Voedselbank Teylingen

Algemeen Voorhout

Voorhout • De eerste weken na de kerstvakantie is groep 8a van basisschool De Regenboog locatie Oosthout, druk bezig geweest met een project over de Voedselbank. Dat deden ze ook een beetje voor juf Ada, die al voor de vakantie met pensioen ging.

Doel van het project was om zoveel mogelijk kratten te vullen met levensmiddelen, maar ook om te leren over wat de Voedselbank doet. Een vrijwilliger van de Voedselbank kwam langs voor een gastles. De klas ging vervolgens zelf aan de slag met het maken van posters om de ouders van alle leerlingen enthousiast te maken om levensmiddelen te doneren. De klas werd tijdens dit project begeleid door stagemeester Arnold Vooijs.

Aan het eind van de projectperiode hadden de leerlingen twaalf kratten met levensmiddelen ingezameld en overhandigd aan Juf Anda Kasius. Juf Anda werkt als vrijwilligster bij Voedselbank Teylingen. De eerste periode van het schooljaar was zij de groepsleerkracht van groep acht. In december heeft zij afscheid genomen van de groep om te gaan genieten van haar pensioen. Juf Anda heeft meer dan veertig jaar gewerkt als leerkracht, waarvan ruim twintig jaar op De Regenboog.

Uit de krant