Afbeelding
Foto: Caroline Spaans

"De tablet heeft mijn leven verrijkt"

Algemeen

Leo Ellenbroek (86) mailt bijna iedere dag. Niet alleen met familie en vrienden, maar soms ook met zijn huisarts. "Er ging een wereld voor me open toen ik de tablet een jaar geleden kreeg van mijn kinderen."

"Een computer had ik al, maar die gebruikte ik eigenlijk alleen maar om brieven op te tikken. Dus toen de kinderen opeens met een tablet aan kwamen zetten stond ik wel even raar te kijken. Moest dat nou? Maar ik ben om! Bovendien is hij heel handzaam, je kan hem overal mee naar toe nemen. Kaartspelletjes zoals patience, daar ben ik dol op. En dat kan dus ook op de tablet. En wat ik helemaal geweldig vind is dat je over werkelijk álles informatie kunt vinden op het internet." "Laatst had ik een vraag over mijn gezondheid en toen heb ik de huisarts gewoon een mailtje gestuurd! Ook heb ik voor het eerst een minirondreis online geboekt. Dat was best spannend, maar het ging goed. Met mijn kleindochter in Groningen skype ik regelmatig. Kijk, ik wil graag bij de tijd blijven ook al ben ik dan 86. Met mijn tablet lukt dat. Het is een verrijking van mijn leven."
Heeft u een tablet en wilt u ook net als Leo er meer mee doen? Volg dan de instapcursus in de bibliotheek. Wij helpen u graag om de mogelijkheden van uw tablet te ontdekken en leren u om de tablet te gebruiken.
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en wordt gegeven door vrijwilligers van Seniorweb. Voor de cursus neemt u uw eigen iPad of tablet. Met slechts 6 deelnemers per cursus is er voldoende ruimte voor aandacht en vragen. De cursussen starten op: iPad voor beginners: donderdag 26 oktober en 2, 9 en 16 november om 14:15 uur. Android voor beginners: woensdag 25 oktober en 1, 8 en 15 november om 14:15 uur. De kosten bedragen € 35,- voor leden (zowel bibliotheek- als Seniorwebleden) en €40,- voor niet-leden. Deelname kan in alle vestigingen aan de balie van de Bibliotheek geregeld worden en ook via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl Daar kunt u ook kijken voor meer informatie over de cursussen.

Uit de krant