Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Zichtbaar op de fiets? Gratis controle fietsverlichting

Algemeen Teylingen

Teylingen • Gratis de fietsverlichting laten controleren kan op zaterdag 28 oktober bij vier rijwielhandelaren in Teylingen. 

Met de kortere dagen is het belangrijk dat het licht op de fiets het doet. Daarom organiseren gemeenten, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland in de regio Holland Rijnland, samen met tientallen rijwielhandelaren weer een fietsverlichtingsactie. Bij de deelnemende rijwielhandelaren en de stands van de fietsersbond, kun je jouw verlichting laten controleren. Wanneer reparatie nodig is, hoeft alleen het materiaal te worden betaald, en dus geen arbeidsloon. 

Gratis controle 

In Teylingen vindt de fietsverlichtingsactie op 28 oktober plaats bij: Bike Totaal Van Hulst (Kerklaan 57, 2171 GB, Sassenheim), Fietsenwarenhuis (Herenstraat 81, 2215 KG Voorhout ), Hekker Fietsen (Herenstraat 40, 2215 KH Voorhout) en Warmerdam ' de Fietsspecialist' (Herenweg 2, 2361 ER Warmond)

In de week van 30 oktober tot en met 4 november kun je ook nog bij de deelnemende rijwielhandelaren terecht. Zij geven dan 10 procent korting op de totale kosten (materiaal plus arbeidsloon) van reparatie van fietsverlichting.

Controle en boete

Het is de bedoeling dat de politie na de actie gericht gaat controleren op werkende verlichting. De boete voor onverlicht fietsen bedraagt 55 euro.

Uit de krant