De Singing Stars brengen dit jaar de voorstelling Matilda, naar het boek van Roald Dahl, op de planken. | Foto: pr.
De Singing Stars brengen dit jaar de voorstelling Matilda, naar het boek van Roald Dahl, op de planken. | Foto: pr.

'Lokaal talent laat zich zien voor rol van Matilda'

Algemeen

Teylingen • Een groep leerlingen van musicalvereniging Singing Stars maakten zich afgelopen week op voor audities van de musical Matilda.

"Uiteraard was er gezonde spanning bij de kinderen die auditie kwamen doen, maar vooral het plezier overheerste," zegt Marieke Frankema, docente bij de vereniging. "Voor de voorstelling die wij dit jaar gaan maken zijn wij een zoektocht gestart binnen de Singing Stars naar meisjes die de rol van Matilda kunnen spelen. En dat waren er heel veel. Het was super om zoveel kids bij elkaar te zien die allemaal thuis een liedje en scene hadden ingestudeerd, maar de keuze was door al het talent best lastig. Gelukkig zijn we natuurlijk niet alleen op zoek naar Matilda, maar ook haar klasgenoten, ouders en broertje. De deelnemers zijn tijdens de auditiedag direct blij gemaakt met hun rol."

Nicole Favia en Renske Munneke, beiden uit Voorhout, gaan de titelrol spelen op zaterdag 7 en zondag 8 juli in theater de Muze in Noordwijk. "Heel tof!" zegt Renkse op de vraag hoe ze dat vindt. Nicole is direct praktisch en vraagt wat zij allemaal moest gaan instuderen. "Dat komt allemaal goed." antwoordde Mieke Kortekaas lachend. De voorzitter van de vereniging is duidelijk. "Alle kinderen verdienen de ruimte om zich in hun eigen tempo te ontplooien. Deze meiden passen perfect in de rol van Matilda en het is dan ook erg gaaf om hen dit jaar het podium te kunnen bieden dat zij verdienen."

Uit de krant