Merel van Drueten in de aanval voor Foreholte.
Merel van Drueten in de aanval voor Foreholte. Foto: pr.

Goede start voor handbalsters Foreholte

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte is het jaar goed begonnen met een overwinning in een uitwedstrijd tegen PSV. In Eindhoven werd met 27-31 gewonnen.

Bij de eerder gespeelde thuiswedstrijd bleek PSV een zware tegenstander. De eerste 10 minuten gingen toen mis maar. Ondanks dat zaterdag de cirkel van PSV nog wel wat te veel ruimte kreeg kon Foreholte zijn kansen benutten en ging de stand gelijk op. Tien minuten voor de rust liep Foreholte uit. De dekking stond een stuk beter. Hierdoor werd het schieten van afstand lastiger voor PSV en als er werd geschoten, was daar nog de keeper die de bal uit het net hield. Vanuit de dekking werden de aanvallen door Foreholte sneller en veiliger opgezet. PSV is nog al van het stevig verdedigen en daar moet je snelheid tegenover zetten. Het werd duidelijk dat individueel zonder eerst snelheid gemaakt te hebben vaak uitliep op een stevige knuffel van een verdediger. De ruststand was 13-16 in het voordeel van Foreholte.

Waar Foreholte de thuiswedstrijd in de tweede helft te veel energie verspeelde door het maken van fouten in de aanval en verzaakte te verdedigen, kon de Voorhoutste ploeg dit weekend een fout maken maar dit weer oplossen in de dekking. Vijf doelpunten voorsprong halverwege de tweede helft was het resultaat van die veerkracht. Even kwam PSV terug naar twee punten in een rommelige fase van Foreholte. De thuisclub kwam met een slotoffensief van snel schieten en daarna in de mandekking. De dames van Foreholte zijn eenmaal op gang niet makkelijk af te stoppen en konden nog tot scoren komen, waardoor Foreholte met een 27-31 overwinning naar huis ging.