Robert Langeveld, Frank van Nobelen, Arjan Buijse, Rene de Bruin zijn Nederlands kampioen.
Robert Langeveld, Frank van Nobelen, Arjan Buijse, Rene de Bruin zijn Nederlands kampioen. Foto: pr.

Nederlandse titel voor zwemmers ZV Sassenheim bij Open Masters

Sport Sassenheim

Sassenheim • Een groep enthousiaste masterzwemmers van Zwemvereniging Sassenheim nam deel aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan (ONMK kb) in Rotterdam. Ze werden Nederlands kampioen op de estafette 4x200 vrije slag.

De ONMK van afgelopen weekend zijn bedoeld voor volwassen wedstrijdzwemmers. Tijdens deze negentiende editie van de ONMK korte baan is er een recordaantal deelnemers in de leeftijd van 19 tot en met 92 jaar gestart. Vrijdagavond is door vier heren van ZV Sassenheim de estafette 4x200 vrije slag gezwommen. Zij zijn gestart in de categorie 160+. Een categorie wordt bepaald door de vier leeftijden van de zwemmers bij elkaar op te tellen. Er ontstaan dan categorieën als 80+ 100+ 120+ tot en met 240+. Bij de ONMK starten alle categorieën door elkaar.

Stabiele tijden

De concurrentie van de Sassenheimse heren startte in eerdere series, dus dat maakte de wedstrijd spannend tot aan het eind. Rene de Bruin opende de strijd met een mooie 2.21.16. Arjan Buijsse en Frank van Nobelen zwommen als tweede en derde zwemmer allebei een mooie 2.20. Robert Langeveld zwom als laatste en tikte aan met een tijd van 2.19.85. Gelijk was duidelijk dat de heren met deze stabiele tijden en een schitterende eindtijd van 9.22.80 de Nederlandse titel hebben behaald.

Andere afstanden

Op zaterdag en zondag zijn er ook diverse andere individuele zwemmers aan de start verschenen. Zo is er nog meegedaan op de 50 rug, 200 rug, 50 vrij, 100 vlinderslag en 4 x 50 wisselslag. Er zijn mooie tijden gezwommen, maar is er geen eremetaal meer gewonnen. Rianne Hofland (30+) en Eveline Meeuwissen (45+) kwamen nog heel dicht bij een bronzen medaille op de 200 rugslag, maar helaas was het snel niet snel genoeg. Beide dames eindigde op de vierde plaats in hun categorie.

Uit de krant