Op de foto (v.l.n.r.): Esther Scherpenisse, Léon Koelewijn, Wil Brandhorst, Kees Groot en Jeanet Jager.| Foto:pr./Peter Robbemond.
Op de foto (v.l.n.r.): Esther Scherpenisse, Léon Koelewijn, Wil Brandhorst, Kees Groot en Jeanet Jager.| Foto:pr./Peter Robbemond. Foto: pr.

Lokaal talent speelt in Sunset Boulevard

Cultuur Teylingen

Regio • Musical Bollenstreek speelt op 19, 20 en 21 mei in de Muze het schitterende musicaldrama van Andrew Lloyd Webber; Sunset Boulevard. Ga mee terug naar het Hollywood van de jaren '50 en beleef het verhaal van scenarioschrijver Joe Gillis die beroemd wil zijn en per toeval de enorme villa van actrice Norma Desmond aan Sunset Boulevard binnenwandelt. Haar gloriejaren zijn allang verstreken, maar ze ziet in hem de mogelijkheid van een comeback en ontwikkelt gevoelens voor hem. Wordt het een happy end in Hollywood?

Een van de hoofdpersonages uit deze epische klassieker is Max, de Butler. Zijn vertolker, Sassenheimer Kees Groot, vertelt; "Max is een merkwaardig figuur die zielsveel houdt van Norma Desmond, een vroegere ster uit de stomme film. Hij is haar butler, chauffeur, assistent en laat haar in de waan dat zij nog altijd een grote ster is. Jaagt hij hierin een onmogelijke droom na?".

Kees Groot is geen onbekende op het toneel. Al sinds 1989 speelt hij met diverse groepen mee, voordat hij het afgelopen jaar bij Musical Bollenstreek (MuBo) binnenstapte.

Geen makkelijke meezinger

"Ik vind het altijd leuk en spannend om met een groep mensen iets moois te maken waar het publiek van kan genieten. Je doet het niet alleen voor jezelf, maar ook voor het plezier van anderen. En nog steeds leer ik nieuwe dingen." Sunset Boulevard lijkt een "makkelijke meezing-musical", aldus Groot. Maar schijn bedriegt. "De muziek van Andrew Lloyd Webber is bizar mooi, maar als je de bladmuziek bekijkt dan duizelt het je van de maatwisselingen en toonsoorten. MuBo gaat deze uitdaging niet uit de weg!".

Plezier

Deze voorstelling biedt ruimte voor verschillende rollen. Over het acteren met zijn medespelers zegt Groot: "We groeien naar elkaar toe, mede door de regelmatige solisten repetities. Ik probeer Max te zijn, niet te spelen. Hans (Hollander, regisseur) is daarbij onmisbaar met zijn aanwijzingen en commentaar". Bij MuBo ontkom je daarnaast niet aan het groepsgevoel, één van de speerpunten van de stichting. "De inspanning en gedrevenheid van de hele Mubo-ploeg is zichtbaar op het toneel", aldus Groot, "Het zijn mensen die een dergelijke productie aandurven, hun uiterste best doen en er plezier in hebben om het publiek waar voor hun geld te geven."

Kaartverkoop

Sunset Boulevard is op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 mei te bewonderen in Theater de Muze, Noordwijk. Kijk voor kaarten op www.stichtingmubo.nl, www.demuzenoordwijk.nl of bel 071-364 62 26.

Uit de krant