Logo deteylinger.nl
Wethouder Rob ten Boden onthult samen met Petrouchka den Dunnen (directeur provincie Zuid-Holland) en Marco Kastelein (hoogheemraad Rijnland) het bord bij de werkzaamheden. Foto: pr./ Buro JP
Wethouder Rob ten Boden onthult samen met Petrouchka den Dunnen (directeur provincie Zuid-Holland) en Marco Kastelein (hoogheemraad Rijnland) het bord bij de werkzaamheden. Foto: pr./ Buro JP (Foto: pr./Buro JP)

Werkzaamheden aan Zijldijk van start

  Politiek

Regio • De Zijldijk in de Boterhuispolder wordt verbeterd. Drie partijen werken tot en met mei volgend jaar samen aan een integrale aanpak: het hoogheemraadschap van Rijnland, de gemeente Teylingen en provincie Zuid-Holland. Op dinsdag 2 oktober verrichtten deze partijen de aftrap van het project door gezamenlijk het bouwbord te onthullen.

Over een half jaar is de Zijldijk verbeterd. Het hoogheemraadschap zorgt voor groot onderhoud van het dijklichaam. De gemeente Teylingen neemt de reconstructie van haar deel van de weg voor haar rekening en de provincie vernieuwt de oeverconstructies.

De 'oude' dijk bekijken

Voor de onthulling maakten de partijen een boottocht langs de dijk. Op de boot waren ook omwonenden en vertegenwoordigers van uitvoerend aannemer Ploegam van de partij. De opvarenden konden zo nog een keer vanaf het water de 'oude' Zijldijk bekijken.

Teamprestatie

Aan boord werd goed duidelijk dat alle deelnemers de voordelen zien van een gezamenlijke aanpak. Marco Kastelein, hoogheemraad van Rijnland: "Het is logisch dat je zo'n omvangrijke operatie samen efficiënter kunt oppakken. Die samenwerking zoeken we als overheden gelukkig steeds meer op. 'Werk met werk maken', dat is de gevleugelde uitdrukking waar ik blij van word. En met mij de bestuurders van de gemeente en de provincie. Zo leveren we een teamprestatie, tegen de juiste prijs en binnen een strakke tijdsplanning."

Omwonenden

Er is bewust gekozen om de werkzaamheden nu te starten. Het was een wens van de omwonenden om deze buiten het recreatieseizoen te plannen. Daarnaast kon voldaan worden aan de wens om de werkzaamheden in een zo kort mogelijke periode te verrichten. De bewoners zijn in de voorbereiding op meerdere momenten geïnformeerd, onder meer via drie bijeenkomsten. 

Meer berichten