Afbeelding

Volleyballers VCS sluiten seizoen met succes af

Sport Sassenheim

Sassenheim • VCS heren 1 kende een lastig seizoen, maar wist zich afgelopen weekend toch te verzekeren van nog een jaar volleybal in de promotieklasse.  

In het laatste competitieweekend kwam alleen VCS heren 1 nog in actie om zich als nummer tien te verzekeren van handhaving in de promotieklasse. Tegenstanders waren twee nummer twee's uit de eerste klasse, Sovicos uit Den Haag en Kratos uit Delft. Deze driekamp in Oudewater moest VCS winnen om niet te degraderen naar de eerste klasse.De eerste wedstrijd was het niveauverschil groot, VCS veegde de vloer aan met Sovicos (25-8 en 25-12). Vooral de servicedruk van onder andere aanvoerder Jeroen van Schie zorgde ervoor dat Sovicos nauwelijks zijn eigen spel kon spelen. Die servicedruk viel in de wedstrijd tegen Kratos jammer genoeg behoorlijk weg. VCS scoorde echter op de juiste momenten en won de wedstrijd met 2-0 (25-22 en 26-24). Missie geslaagd. Na een moeilijk seizoen is handhaving een welkome opsteker. VCS is inmiddels in gesprek met een nieuwe trainer/coach voor het volgend seizoen. 

VCS dames

Voor VCS dames 1 zit het seizoen er al een tijdje op. Het team eindigde op een knappe vijfde plaats in de promotieklasse. De speelsters hebben dit seizoen individueel en als team flinke progressie geboekt. Daarnaast hebben ook vier jeugdige talenten zich goed kunnen ontwikkelen bij het team. Het team zal ook volgend seizoen met trainer/coach Jesse van Rijn verder werken aan mooie resultaten.


Nog meer kampioenen
Er waren dit seizoen binnen VCS meer successen te vieren. Zo werd dames 3 overtuigend kampioen in de vierde klasse. Zij verloren dit seizoen slechts vier sets en wonnen er 76, waarvan eentje met 25-0! Bij de jeugd werden twee teams kampioen: meisjes A1 en jongens C1. En ten slotte is ook het tweede recreantenteam op de eerste plaats geëindigd.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant