Leon Braunstahl nieuwe hoofdtrainer/coach van TOP/SolarCompleet | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Sassenheim

Leon Braunstahl nieuwe hoofdtrainer/coach van TOP/SolarCompleet

  Sport

Sassenheim • Het bestuur en de TC Topsport van TOP/SolarCompleet zijn enthousiast bekend te kunnen maken, dat Leon Braunstahl in het seizoen 2020-2021 de nieuwe hoofdtrainer/coach van haar selectie wordt. Een bekend gezicht keert dus terug in Sassenheim. Braunstahl maakte namelijk eerder onderdeel uit van de spelersgroep, die in 2008 promoveerde naar de Korfbal League en later in 2011 in Ahoy voor het eerst landskampioen zaalkorfbal werd. Na zijn spelerscarrière is hij trainer/coach van ons tweede team geweest en later heeft hij als assistent van Jan Niebeek de zaalfinales van 2014 en 2016 gewonnen.

 

De 38-jarige Braunstahl is momenteel bezig aan zijn zesde jaar als assistent bondscoach van TeamNL Korfbal. In die periode zijn diverse kampioenschappen behaald, waaronder WK's en EK's, en zijn de World Games gewonnen. Het aankomende Europees Kampioenschap in België (november 2020) wordt zijn laatste toernooi als assistent bondscoach en vanaf dit moment zal hij de actieve wedstrijdcoaching op zich nemen. Leon is in het dagelijks leven manueel-/fysiotherapeut bij zijn eigen praktijk MTC Delft en is een expert op het gebied van fysieke training en periodisering.

 

Nieuwe uitdaging

Zijn ambitie om als hoofdtrainer/coach werkzaam te zijn in de Korfbal League, alsmede de doelstellingen van TOP, zijn voor hem de aanleiding om deze overstap te maken. Braunstahl over zijn aanstelling: "Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging. Na vele mooie en leerzame jaren als assistent bij TeamNL Korfbal is het tijd om op eigen benen te staan. Bij TOP/SolarCompleet krijg ik de kans om als hoofdcoach aan de slag te gaan. De positieve gesprekken tot nu toe zijn voor mij de bevestiging om mijn doelen vorm te geven bij deze fantastische club. Samen met de héle club wil ik met volle energie een nieuw hoofdstuk gaan schrijven".

 

Technische staf

De TC Topsport beraadt zich momenteel wie komend seizoen met Leon het duo gaat vormen voor het trainen en het coachen van het eerste team. Naast zijn nieuwe functie als hoofdtrainer/coach van de senioren selectie blijft Leon ook een rol spelen bij de verdere ontwikkeling van het ambitieuze jeugdplan van TOP/SolarCompleet.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>