Heldenconcert Crescendo | De Teylinger
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deteylinger.nl
Sassenheim

Heldenconcert Crescendo

  Verenigingen

Sassenheim • De twee jeugdorkesten van Christelijke Harmonievereniging Crescendo Sassenheim gaven op vrijdagavond 6 april een kinderconcert. Het thema was 'Helden' en veel kinderen kwamen verkleed als hun eigen held. 

Geeri Bakker, stewardess van beroep, was de plaatselijke held die de avond presenteerde. Ook vormde zij, samen met brandweerman Willem van Delft, de jury voor de verkleedwedstrijd.

Spannende avonturen

Het Opleidingsorkest opende de avond. Dit orkest, dat bestaat uit kinderen die soms nog maar één jaar muziekles hebben, staat onder leiding van Sophie Graven. Ze begonnen met het spannende 'Bold Adventure' van T. Johnson, want helden maken ook heel spannende avonturen mee. Daarnaast stelde Graven alle muziekinstrumenten even voor, van dwarsfluit tot slagwerk en van saxofoon tot hoorn. Zo was het publiek meteen op de hoogte van de verscheidenheid die nodig is om mooie muziek te maken. Het laatste nummer van het Opleidingsorkest was 'The Seige' van R. Meeboer. De titel van dit stuk betekent de bestorming of belegering van een kasteel. Dit is ook echt iets voor helden. Het lastige stuk klonk erg mooi, wat bewees dat de leerlingen muzikale helden zijn.

Modeshow

Hierna was het tijd voor een modeshow. De verklede kinderen mochten het podium beklimmen en hun outfit laten zien. Er zaten superhelden als Batman en Superman tussen, maar er waren ook een indiaan en een dinosaurus. Aan het eind van de avond maakte de jury bekend dat het meisje als indiaan verkleed de wedstrijd had gewonnen, omdat zij niet alleen een kostuum aan had, maar ook strepen op haar gezicht had en een verentooi. Dit werd beloond met een kleine prijs.

Olympische Spelen

Daarna speelde een filmpje over verschillende helden, van filmhelden tot sporthelden, waarin ook de burgemeester van Teylingen, burgemeester Breuer, omschreef wat voor haar een held is. Na de aftiteling nam het Tweede Harmonieorkest onder leiding van Joop Nijholt plaats op het podium. Ze openden toepasselijk met 'Summon the Heroes' van J. Williams, gearrangeerd door J. Higgins. Dit stuk werd geschreven voor de honderdste verjaardag van de Olympische Spelen in 1996.

Justin Timberlake

Na nog een paar nummers over helden als Tarzan en Superman, maar ook antihelden zoals Austin Powers, klonk het laatste lied. 'Can't stop the feeling' van muzikale held Justin Timberlake is een swingend stuk. Het publiek was gaan staan en klapte en danste enthousiast mee. Het was een spetterend einde van een geslaagd Heldenconcert.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>