Logo deteylinger.nl
Foto: pixabay

Voorlichtingsavond: Verward gedrag beter begrijpen

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • In Sassenheim vindt maandag 20 mei een voorlichtingsavond over verward gedrag plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in de Julianakerk (Julianalaan 6) en begint om 19.30 uur. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

De toename van verwarde personen krijgt in de politiek en media veel aandacht. Daardoor ontstaat het beeld dat alle personen die verward zijn een gevaar zijn voor de samenleving. Dit is in de meeste gevallen niet zo: bij verwarde personen gaat het veelal om kwetsbare mensen die te maken hebben met verschillende aandoeningen en beperkingen op meerdere levensterreinen. Door de aandacht is ook het beeld ontstaan dat iedere verwarde persoon een psychiatrische patiënt is. Bij verwarde personen gaat het echter maar voor een klein deel om mensen met psychische stoornissen.

Tijdens de voorlichtingsavond licht een GGZ-professional dit verder toe en gaan we dieper in op wat er zoal schuilgaat achter deze problematiek. Meer informatie? Kijk op www.rivierduinen.nl/agenda, bel 071-890 8888 of mail naar preventie.leiden@rivierduinen.nl.

Meer berichten