Logo deteylinger.nl
Foto: pixabay
Regio

Alzheimer Café over veiligheid in en om het huis

  Zorg & Welzijn

Regio • Veiligheid in en om het huis is op maandag 9 maart het thema van het Alzheimer Café in Munnekeweij (Via Antique 25, Noordwijkerhout). De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

De meeste mensen met dementie wonen nog in hun eigen woning. Om dit goed te laten verlopen kan zorgen voor aanpassingen nodig zijn. Dit kunnen aanpassingen aan de woning zijn, maar ook aanpassingen in de gewoontes van mensen zelf. Welke adviezen en hulpmiddelen kunnen hierbij helpen om op een veilige manier thuis te blijven wonen? 

Hulpmiddelen

Irene Verdouw, ergotherapeut, en Erwin Roks, comfortinstallateur, kunnen hier veel over vertellen. Een presentatie aangevuld met praktijkvoorbeelden kunnen bezoekers op weg helpen om ideeën op te doen om de situatie te verbeteren. Ook de meegebrachte hulpmiddelen komen daarbij aan de orde. Hierdoor zal de veiligheid vergroot worden wat het thuis wonen ten goede zal komen. 

Trefpunt

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie, neem contact op met Wil van der Kwaak via 06-46033996. 

Meer berichten