Afbeelding
Foto: pr.

Walat zet talent in op nieuwe werkplek

Zorg & Welzijn Warmond

Warmond • MareGroep en Servicepunt Werk hebben samen met CoverWorks een mooie werkplek gerealiseerd voor Walat. De lokale onderneming is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van exclusieve bekleding voor luxe jachten. Dit biedt voor Walat dé plek waar hij zijn kennis en kunde kan inzetten voor het ambachtelijke werk van het bedrijf uit Warmond.

Als in juli 2020 een naaiatelier wordt ingericht binnen MareGroep, kan Walat direct zijn vakkundigheid laten zien. Met 35 jaar werkervaring in het naaiatelier van zijn familie in Syrië en als leidinggevende bij diverse fabrieken neemt hij veel kennis mee. Zijn vaardigheid bij het snijden van stoffen en omgang met de machines is buitengewoon. Zijn kundigheid wordt opgemerkt en aan het eind van het werkfittraject bij het naaiatelier is Walat klaar voor de volgende stap. Erik Don, accountmanager bij MareGroep, legt contact met CoverWorks, waarna alles voor Walat in een stroomversnelling komt.

Maakindustrie

Bij het Warmondse bedrijf werken mensen met verschillende nationaliteiten uit landen waar de maakindustrie groot is. “Wij merken dat zij beschikken over veel kunde en kennis en het ambacht omarmen. Wij stonden dan ook direct open voor deze samenwerking” aldus algemeen directeur Gerhard van Geest. “Wij hebben Walat een proefperiode aangeboden en zijn al vanaf de start heel tevreden. Walat past goed bij het bedrijf door zijn passie, vakmanschap en oog voor detail.”

Aansluiting op de arbeidsmarkt

“Aansluiting vinden op de reguliere arbeidsmarkt is ontzettend belangrijk. Dat is iets waar wij naar streven voor iedereen die binnen komt“, aldus Kasia Wallusch van MareGroep. “De waarde van werk is groot. Werk biedt je leven een andere toekomst en perspectief. Wanneer je dat voor iemand kunt regelen, is dat fantastisch. Met mijn collega Caroline Hulsebosch van Servicepunt Werk kijk ik terug op een match die hopelijk nog jaren zal duren”.

Uit de krant

Uit de krant