Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

Crescendo bruisend de lente in met gratis optreden bij de Tulperij

  Activiteiten

Sassenheim • Vanaf eind maart bruist het van activiteiten bij harmonievereniging Crescendo in Sassenheim. Op zaterdag 26 maart verzorgt het Tweede Harmonieorkest om 14.00 een lenteconcert in de Tulperij aan de Oude Herenweg. De toegang is gratis.

Op dezelfde dag is er om 15.15 uur een grootse instuif waarbij mensen die al een instrument bespelen maar nog geen orkestervaring hebben van harte welkom zijn in de Julianakerk. Ook hierbij is het publiek om 18.30 van harte uitgenodigd bij een kort concert. Bij dit evenement zijn dit jaar voor het eerst de statushouders in onze gemeente actief uitgenodigd. Daarnaast zal om 18.30 uur Kringloopwinkel Op Dreef de cheque overhandigen waarmee zij deze middag volledig sponsort, waardoor de instuif en toegang voor dit concert gratis kan zijn. 

Op 31 maart start voor de allerjongsten de nieuwe cursus dreumes en peuterlessen. Hier zijn nog enkele plaatsen vrij.

Afscheid dirigent Van der Niet

Tenslotte zal na ruim anderhalf jaar op zaterdag 2 april bij het Groot Harmonieorkest het dirigeerstokje officieel worden overgedragen. Dirk van der Niet stond ruim vijftien jaar voor dit orkest. In september 2020 werd het laatste concert onder zijn muzikale leiding gegeven maar werd de sollicitatieprocedure voor zijn opvolger door de coronamaatregelen enorm bemoeilijkt. Willem van Zee staat inmiddels alweer acht maanden voor het orkest en beide dirigenten zullen voor het Groot Harmonieorkest staan. De toegang voor dit voorjaarsconcert is 8 euro en voor kinderen tot en met 12 jaar 4 euro. Naast een loterij is er de gelegenheid om na afloop van het concert afscheid te nemen van Dirk van der Niet en kennis te maken met Willem van Zee. Meer informatie staat op www.crescendosassenheim.nl.

Meer berichten