Afbeelding

Teylingen van A tot Z

Algemeen Teylingen van A tot Z

rubriek • Iedere week krijgt één van verenigingen, stichtingen of organisaties uit Teylingen de ruimte om zich voor te stellen in 'Van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'.

Naam vereniging: ATV Pankras

Opgericht in: 1926

Aantal leden: 85

Wie zijn we en wat doen we?

Wij zijn een toneelvereniging met ruim 50 volwassen leden en zo'n 30 jeugdleden. Buiten onze 5 uitvoeringen per jaar (2 avondvullend, 1 kinderstuk en 2 jeugdstukken), assisteren wij de Sinterklaas (zowel bij huisbezoeken, verenigingen en bij bedrijven), spelen we levende poppenkast, leveren we acteurs, grimeren we op locatie en verhuren we pruiken en kleding. Binnen onze vereniging zijn diverse commissies actief. Zo hebben we een artistieke commissie, een uitvoeringscommissie, een poppenkastgroep en een eigen technische commissie. Voor deze laatste kunnen we best nog wat leden gebruiken overigens! Op dit moment zijn we druk met de voorbereidingen van onze najaarsuitvoeringen van 'Op blote voeten in 't park'. Het betekent de laatste regie voor regisseur Wim Prins. De voorstellingen zijn te zien op 29 en 30 oktober en op 5 en 6 november in Theater Het Onderdak. De kaarten kunnen worden gereserveerd via: kaarten@pankras.net.

Waarom is het zo'n leuke vereniging?

Pankras kenmerkt zich door gezelligheid en vriendschap in alle leeftijden. Vanaf je tiende lid van de jeugdgroep tot ver in de tachtig op de planken, het kan zomaar gebeuren. De meeste leden halen met gemak de 40 'dienstjaren'. Omdat wij alles in eigen beheer doen (grime, decorbouw, regie), kun je bij ons altijd je ei kwijt. Lid zijn van Pankras betekent niet automatisch dat je per se toneel moet kunnen spelen. Ook als je het leuk vindt om te grimeren, kleding te maken, decors te bouwen of techniek te doen kun je bij onze vereniging terecht.

Wat is jullie ambitie?

Om nog jaren de mensen te mogen vermaken met leuk toneel! En vooral ook de jeugd kennis te laten maken theater. Onze jeugdgroep, die dit jaar 20 jaar bestaat kan nog nieuwe leden gebruiken. Ben je dus ouder dan 10 en nog geen 18 jaar, neem dan eens contact op en kom eens kijken op de woensdagavond. Dit jaar zullen zij met een hele bijzondere uitvoering komen, waarbij zowel de twee groepen zijn samengevoegd. Door de jaren heen zien we steeds meer leden vanuit onze jeugdgroep doorstromen naar de volwassengroep, waardoor de vereniging blijft verjongen.

Meer informatie is te vinden op: www.pankras.net

Deze rubriek wordt samengesteld met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant