Nick Pikaar in de aanval. | Foto: pr./Rene van Dam

TOP sluit intensieve weken af met winst

Sassenheim • Veel doelpunten zagen de toeschouwers in Delft niet, want zowel TOP als de thuisclub Fortuna hadden moeite met scoren. De korfballers uit Sassenheim sloegen na rust toe sluiten na winst in de Europa Cup en in een doordeweekse wedstrijd, de drukke sportweek in stijl af met een 15-18 winst.

Fortuna startte voortvarend en had binnen de minuut de eerste goal er al in liggen. TOP wist zich in de beginfase weinig raad met Fortuna dat met veel inzet speelde.Topschutter Celeste Split werd uitstekend verdedigd en vooral Nick Pikaar had erg veel pech met zijn schoten. Tot 7-7 was de voorsprong steeds voor Fortuna. De 7-8 net voor rust door Mick Snel en hiermee de eerste voorsprong gaf een enorme ontlading in de ploeg.

Belangrijke dames

De eerst goal na rust was ook voor TOP en dit leek het sein te zijn voor 'erop en erover'. Niets was minder waar, want Fortuna gaf niet op en in no time was de stand weer gelijk. Dit werd ook het beeld van de tweede helft. TOP dat scoorde en verschillende keren op twee doelpunten kwam, maar Fortuna dat weer gelijk maakte. Pas in de laatste vijf minuten werd eindelijk het beslissende verschil gemaakt. Michelle Rozenbroek zette haar ploeg op voorsprong en vervolgens Barbara Brouwer maakte de 15-17. Het positieve verschil van twee werd niet meer uit handen gegeven. Opmerkelijk was dat Fortuna in de laatste 10 minuten van de wedstrijd niet meer tot scoren kwam. De eindstand 15 -18 werd bepaald door Jet Hendriks en zo konden de punten toch mee naar Sassenheim.

Verdedigend sterk

Daniel Harmzen zegt na afloop tevreden met de winst, ook door de doordeweekse wedstrijd tegen Blauw-Wit (23-15). "Onze score kan en moet zeker nog omhoog maar twee keer vijftien tegen is uitstekend. Met dat aantal ga je niet snel verliezen en dan kun je het je dus ook veroorloven om zelf minder zuiver te zijn.