| Foto: pr.
| Foto: pr.

Onderwijs in beeld: nieuwe onderwijsrubriek

Zakelijk Teylingen

zakelijk n Geen mens kan overleven zonder vormen van scholing. Vanaf onze geboorte zijn we ingesteld op leren. En steeds vaker wordt dat in onze ingewikkelde samenleving 'een leven lang leren'. Hoe dat werkt, waar je leert en vooral hoe ons onderwijssysteem en onze scholen daarop ingericht zijn, wordt maandelijks het onderwerp in de nieuwe rubriek van Aad van Duijn, onderwijsspecialist, over onderwijs en scholing.

In een gebied van ongeveer honderdduizend huishoudens schrijft hij over zaken die het onderwijs, de keuzes daarbij en het scholingsbeleid in het algemeen, aangaan. Aad van Duijn werkte bijna 40 jaar in het onderwijs, waarvan 28 jaar in leidinggevende functies in het voorgezet onderwijs of het MBO. Behalve als schooldirecteur was hij betrokken bij de samenwerking tussen de scholen van voortgezet onderwijs in de regio Duin- en Bollenstreek, coördinator van het contact beroepsonderwijs bedrijfsleven in de noordelijke Bollenstreek en de Leidse Regio (KBOR) en lid van de door de minister ingestelde stuurgroepen 'Top Techniek', waar vmbo, mbo en hbo in samenwerkten.

Onderwijs en scholing gaan over gedrag, zorg, begeleiding, persoonlijke groei en vooral over het overbrengen van kennis en vaardigheden. In het 'hoe' daarvan maken scholen keuzes. Wat die keuzes zijn, de achtergronden daarbij en vooral hoe dat uitpakt, komen maandelijks aan de orde. Maar ook de mens is van groot belang. Vandaar dat er soms ingezoomd wordt op de persoon in het onderwijs.

In De Teylinger van woensdag 28 januari staat de eerste rubriek van Aad van Duijn. 

Uit de krant