| Foto: Marca Bultink
| Foto: Marca Bultink Foto: Marca Bultink

Alfred Pop nieuwe voorzitter CultuurHistorisch Genootschap

Historie Regio

Lisse • Het CultuurHistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek (CHG) heeft weer een voltallig bestuur. Ook de structuur van het genootschap is enigszins gewijzigd, om zo nog beter te kunnen inspelen op de ontwikkelingen rond erfgoed en landschap in de regio.

Alfred Pop uit Sassenheim is in april benoemd als voorzitter. Hij volgt waarnemend voorzitter Willem de Jong op. Desiree van Paridon nam in 2016 al het secretariaat over van Cos van Teylingen. Zowel De Jong als Van Teylingen hebben ruim tien jaar deel uitgemaakt van het CHG-bestuur.

Het huidige bestuur bestaat verder uit penningmeester Rob Arnold, Piet Goemans, Wim Granneman, Duco Hoekstra en Rutger van Rijn. Met dit vernieuwde en voltallige bestuur verwacht het CHG zijn doelen nog beter te kunnen bereiken.

20 jaar CHG

De in 1997 opgerichte stichting CultuurHistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek (CHG) vormt al 20 jaar het overkoepelend platform in de Duin- en Bollenstreek op het gebied van cultuurhistorisch erfgoed en landschap. Hierin zijn de meeste lokale historische verenigingen, de kastelen, landgoederen en buitenplaatsen en de regionale musea vertegenwoordigd. Doel van het CHG is nog altijd de bescherming van het cultuurhistorisch waardevolle en wereldwijd unieke cultuurlandschap in de Duin- en Bollenstreek. Het CHG wil ervoor zorgen dat dit ook voor de toekomst behouden blijft.

Werkgroepen

Het CHG heeft drie werkgroepen, waarin vrijwilligers uit alle dorpen in het gebied actief zijn. Velen van hen zijn verbonden aan een lokale erfgoedorganisatie, maar dit is niet per se nodig. De Werkgroep Bollenerfgoed zet zich al sinds 1997 in voor behoud en herbestemming van oude bollenschuren en ander bollenerfgoed. De Werkgroep Cultuurhistorische Atlas Duin- en Bollenstreek houdt de digitale atlas bij, waarin de waardevolle elementen in het landschap zijn opgenomen. De Werkgroep Ruimtelijke Ordening volgt de planologische ontwikkelingen in de Duin- en Bollenstreek op de voet en beoordeelt de consequenties ervan voor de cultuurhistorische waarden en het landschap. Meer informatie op www.chg-duinenbollenstreek.nl

Uit de krant