Afbeelding
Foto: CC0/Pixabay

Overwinning waterpoloërs ZVS in Noord-Brabant

Sport Sassenheim

Sassenheim • Het eerste heren team van Zwemvereniging Sassenheim won zondagavond in het Noord-Brabantse Deurne met 6-8 van DZT. 

Ondanks een lange autorit van twee uur ging de ploeg van coach Geert Lambers flitsend van start. Binnen een minuut waren de eerste twee afstandsschoten meteen raak voor Sassenheim. De thuisploeg met een fysiek sterke middenmoter knokte zich langszij en de Sassemers moesten flink aan de bak. In de eerste periode stonden de heren maar kort achter met een score van 3-2. Dit veranderde gauw doordat de bekroonde sportploeg van de gemeente Teylingen in de zone weinig weggaf. Doelman Gerrit Versluijs was scherp en hield alle afstandsschoten.

De Sassemse schutters wisten wel het net te vinden waardoor de wedstrijd kantelde richting ZVS. Aan het begin van de derde periode telde het scorebord 3-6. Het tegenstribbelende DZT kwam in de vierde periode nog terug tot 6-7, maar met een geweldige boogbal besliste Rens Geurds de wedstrijd in het voordeel van de Sassemers. Coach Lambers was opgetogen na afloop: “Weer een zwaarbevochten uitzege. De taken weer goed uitgevoerd door de jongens.” Met 24 punten uit twaalf wedstrijden is de doelstelling handhaven in de tweede klasse bond nu al gelukt.

Uit de krant