Logo deteylinger.nl
Iris van der Stelt aan kop in de wedstrijd in Heerenveen. | Foto: pr./schaatspeloton.nl
Iris van der Stelt aan kop in de wedstrijd in Heerenveen. | Foto: pr./schaatspeloton.nl (Foto: schaatspeloton.nl)
Warmond

Iris van der Stelt blijft in oranje leiderstrui

  Sport

Warmond • Het marathonpeloton reed op zaterdag 4 november in Heerenveen de derde wedstrijd in de competitie. Iris van der Stelt heeft daar op het snelle ijs van Thialf de derde plaats behaald. Daarmee behield de Sassenheimse, lid van de Warmondse IJsclub (WIJC), de oranje leiderstrui in de KPN Cup.

De strijd werd beslist in een massasprint, nadat in een snelle wedstrijd geen verschil gemaakt kon worden. Van der Stelt hoefde hierbij alleen Irene Schouten en Annouk van der Weijden voor te laten gaan. Schouten en de winnares van een week geleden, de Italiaanse Francesca Lollobrigida, hielden elkaar voortdurend in de gaten en maakten de wedstrijd daarmee interessant. Schouten gaat meedoen met de World Cups en rijdt voorlopig geen marathonwedstrijden meer. Ook Lollobrigida gaat zich op de lange baan richten en zij verwacht van haar trainer voorlopig geen marathons te mogen rijden. Van der Stelt kan in de komende weken, beginnend volgende week in Utrecht, haar voorsprong van vier punten op Lollobrigida in het tussenklassement proberen te vergroten.

De WIJC'ers Loesanne van der Geest en Lisa van der Geest finishten respectievelijk als 31e en als 54e. De Voorhoutse Denise van der Hulst deed mee als regionale invalrijdster, zij finishte als 41e.

Geen podium voor heren

Bij de heren Beloften kwam Kees Heemskerk na een val goed terug in de wedstrijd en finishte als 20e. Leander van der Geest reed ook dit keer als invaller mee in de Topdivisie heren, na zijn podiumplaats vorige week finishte hij nu als 32e.

Meer berichten