Geen Warmonds schaatspodium op 'thuisbaan' in Haarlem | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Anne Leltz in de aanval op de baan in Haarlem.
Anne Leltz in de aanval op de baan in Haarlem. (Foto: Arjen Vervoort/Schaatspeloton.nl)
Warmond

Geen Warmonds schaatspodium op 'thuisbaan' in Haarlem

  Sport

Warmond • De schaatsers van de Warmondse IJsclub (WIJC) reden niet in de medailles tijdens de vijfde competitie van de KPN Marathon Cup. Op de 'thuisbaan' in Haarlem, waar wekelijks getraind wordt, kwam Iris van der Stelt ten val. Leander van der Geest kwam net tekort en eindigde als vierde.

Net als Iris van der Stelt viel ook Loesanne van der Geest in de finale. Zij kon geen kant meer op kon toen voor haar in de bocht een rijdster viel en zijzelf daardoor ook onderuit ging. Lisa van der Geest (WIJC en mkbasics.nl) reed in dienst van haar ploeggenote Merel Bosma, die als tweede op het podium eindigde. Zelf finishte Van der Geest als zestiende. De winst bij de dames ging naar Manon Kamminga, de ploeggenote van Anne Leltz (WIJC) die zelf op de 27ste plaats eindigde.

Tekst gaat verder onder foto.


Lisa van der Geest op kop voor ploeggenote Merel Bosma. | Foto: Arjen Vervoort/Schaatspeloton.nl

Heren Beloften

Bij de heren Beloften finishte Leander van der Geest (WIJC en Sportchalet Viehhofen) als vierde, hij behoudt wel het oranje leiderspak. Kees Heemskerk (WIJC en Groenhartsport) kwam als 28e over de streep. Merijn Scheperkamp, een marathonploeggenoot van Yves Vergeer (WIJC en Okay Fashion & Jeans) won de wedstrijd. Het was de eerste marathon waaraan Scheperkamp deelnam, nadat hij in oktober bij het skeeleren brons won bij de Jeugd Olympische Spelen in Argentinië. Yves Vergeer reed dit weekend geen marathon. Hij is geselecteerd voor de Junior World Cup 1 in Polen volgend weekend (24 en 25 november) en nam dit weekend deel aan de Rabo Holland Cup 2 in Alkmaar waar hij de 1500 meter reed.

Trachitol Trophy

De marathonschaatsers rijdend komende week voor de Trachitol Trophy, een vierdaagse wedstrijd die op 22 november start in Breda, op vrijdag 23 november verder gaat in Utrecht, op zaterdag 24 in Hoorn vervolgd wordt en eindigt in Groningen op zondag 25 november. Alle WIJC-rijders, op Yves Vergeer na, hebben zich aangemeld voor deze vierdaagse: Lisa, Loesanne en Leander van der Geest, Kees Heemskerk, Anne Leltz en Iris van der Stelt.

Jeugd

In de regionale marathon in Den Haag, de Oomssport competitie, werd Rianne Heemskerk (WIJC) tweede bij de dames C2, Rens Vergeer (WIJC) werd tweede in de Mass start voor pupillen A, Mara Vergeer en Stefanie Koot (WIJC) werden respectievelijk eerste en tweede bij de mass start meisjes pupillen C-F.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>