Afbeelding
Foto: pr./René van Dam/ www.rvdam.nl
foto

TOP wint Korfbal Challenge

Sport

Sassenheim • TOP/SolarCompleet heeft op zondag 30 december de Korfbal Challenge gewonnen. In de finale van het toernooi, gehouden in de dagen tussen kerst en oud en nieuw in het Topsportcentrum Rotterdam, werd Fortuna verslagen.

Aan de Korfbal Challenge doen altijd acht teams mee: de landskampioen (TOP), de verliezend finalist (Fortuna), de nationale teams (Team NL en Jong Oranje) en een aantal buitenlandse teams. Dit jaar speelden Chinees Taipei, China, België en Suriname mee. Die laatste ploeg zorgde in de poulefase nog voor een verrassing door Fortuna -na een golden goal- te verslaan. Ondanks dat verlies, wist Fortuna zich toch te plaatsen door de wedstrijden tegen Chinees Taipei en Team NL te winnen. TOP won met de selectie -ook spelers van het tweede team speelden mee- alle wedstrijden. Van België, Jong Oranje en China werd gewonnen.

Nieuwe vakken

De Sassenheimers speelden ten opzichte van de competitie in andere vaksamenstellingen. Zowel de dames- als herenkoppels waren gehusseld en dat betekende bijvoorbeeld dat Mick Snel naast Paul Anholts stond, met daarbij Celeste Split en Sanne Jousma. Nick Pikaar en Frank Mostard vormden samen met het nieuwe duo Barbara Brouwer en Jet Hendriks het andere vak. 

Achterstand

In de finale van de Challenge keek TOP al vroeg tegen een grote achterstand aan. Bij 7-0 schoot Sanne Jousma de eerste voor de Sassenheimers binnen. Het was het sein om meer druk te gaan zetten. TOP liep langzaam in en stond bij rust nog maar drie punten achter (11-8). Het eerste deel van de tweede helft deed de landskampioen waar het goed in is: niet in paniek raken, maar extra aanzetten. Barbara Brouwer schiet de gelijkmaker binnen (11-11), waarna Frank Mostard dat bij 13-13 opnieuw doet.

Celeste Split zorgt voor de eerste Sassenheimse voorsprong (13-14), waarna TOP het definitieve gat slaat naar 14-18. Die klap komt Fortuna, dat door blessures niet in de allersterkste opstelling speelde, niet meer te boven. TOP wint de finale met 16-21 en kan zich gaan opmaken voor het volgende toernooi. Van donderdag 10 tot en met zaterdag 12 januari de EuropaCup voor clubteams in het Belgische Kortrijk. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant