Logo deteylinger.nl
Foto:
Teylingen

Gratis training voor inwoners: GOED omgaan met dementie

  Zorg & Welzijn

Teylingen • Inwoners van Teylingen kunnen gratis een online training volgen in het omgaan met mensen met dementie. Er worden twee trainingen gegeven: op woensdag 26 mei en op woensdag 2 juni, van 9.30 tot 11.00 uur. 

Teylingen wil een gemeente zijn waar mensen met dementie kunnen blijven meedoen aan de samenleving en waar aandacht is voor hun mantelzorgers. De training ‘GOED omgaan met dementie’ helpt om dat te realiseren. Daarom biedt de gemeente deze training in samenwerking met Welzijn Teylingen gratis aan inwoners aan. Op dit moment is de training alleen online te volgen in verband met corona.

Dementie is een veel voorkomende ziekte 

De kans is groot dat iemand er vroeg of laat mee te maken krijgt. Dat kan in de familie- of vriendenkring zijn, maar ook in de winkel of op het werk. Dan is het fijn om te weten hoe je het beste daarmee om kunt gaan. Zo zeggen eerdere deelnemers aan de training: “De herkenning bij de andere deelnemers en de antwoorden op mijn persoonlijke situatie hebben mij positief gesterkt.” En: “Om meer inzicht te krijgen in hoe om te gaan met mensen met dementie zou ik zeker deze training aanbevelen.”

Eerder volgden de buitendienst van de gemeente, medewerkers aan de balie en ook het college van burgemeester en wethouders al de training. Verder hebben verschillende organisaties de training al gevolgd, waaronder Welzijn Teylingen.

Ervaringsdeskundigen van Dementievriendelijk Nederland geven de training

De trainers weten als geen ander wat ‘GOED omgaan met dementie’ inhoudt. Zij zorgen voor een boeiende en zinvolle training. Het is mogelijk om zelf vragen of voorbeelden in te brengen, zodat die in de training aan bod komen. 

Aanmelden kan via info@welzijnteylingen.nl

Graag onder vermelding van ‘Aanmelding online training GOED omgaan met dementie’. Ook als u op dit moment niet met dementie te maken heeft, maar het wel interessant vindt bent u van harte welkom. Er is wel beperkt plek: aan elke training kunnen maximaal 15 mensen meedoen. 

Meer berichten