Logo deteylinger.nl
Herman van Amsterdam in de tuin van de pastorie van de Pancratiuskerk in Sassenheim. | Foto: pr.
Herman van Amsterdam in de tuin van de pastorie van de Pancratiuskerk in Sassenheim. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Boekenweeklunch met Herman van Amsterdam

  Activiteiten

Sassenheim • In het kader van de Boekenweek organiseert de bibliotheek Sassenheim op dinsdag 13 maart een lunchlezing. Te gast is Herman van Amsterdam, auteur van de dorpsnovelle 'Onder het oog van de slechtvalk'.

Herman van Amsterdam werkte vier seizoenen als vrijwilliger op de dodenakker en in de pastorietuin van de Pancratiuskerk in Sassenheim. Daarover schreef hij de dorpsnovelle 'Onder het oog van de slechtvalk'. Een belangrijke rol is weggelegd voor de Zweedse slechtvalk die sedert enkele jaren in de toren van de kerk huist.

De auteur, geboren en getogen in de Bollenstreek, brengt met zijn gedetailleerde observaties de begraafplaats op bijzondere wijze tot leven.

De lunch is van 12.00 tot 14.00 uur en wordt gehouden in de bibliotheek Sassenheim (Kerklaan 42). De entree bedraagt 7,50 euro voor leden en 10 euro voor niet leden. Toegangskaarten zijn bij alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek verkrijgbaar aan de balie of via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Boekenweekthema: natuur

Van 10 tot en met 18 maart is het weer Boekenweek. Dit jaar is het thema: natuur. Ook de Bibliotheek Bollenstreek staat deze week helemaal in het teken van dit allesomvattende thema.

Meer berichten