Logo deteylinger.nl
De paardentram op weg tussen een van de drie kastelen en landgoederen in Warmond. | Foto: archief/Esther Luijk
De paardentram op weg tussen een van de drie kastelen en landgoederen in Warmond. | Foto: archief/Esther Luijk (Foto: Esther Luijk)

Een rondje met de paardentram op de Dag van het Kasteel

  Activiteiten

Warmond • Tijdens de Dag van het Kasteel, op maandag 21 mei, openen negentien kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in Zuid-Holland de deuren voor het publiek. Het thema van dit jaar is 'Verborgen verhalen verteld'. In Warmond doen Buitenplaats Vroenhof, Huys te Warmont en Buitenplaats Oostergeest mee aan de Dag van het Kasteel.

Bezoekers stappen terug in de tijd op een heel bijzondere manier. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur rijdt de paardentram door Warmond. Je kunt gratis op- en afstappen ter hoogte van Huys te Warmont, voor het huis bij buitenplaats Oostergeest en voor het huis bij buitenplaats Vroenhof.

Wandeling met Warmelda

Daarnaast kun je deelnemen aan de rondwandelingen die de Historische Vereniging Warmelda verzorgt. Om 10.30 uur, 12.30 uur en 14.30 uur start de wandeling op het parkeerterrein van Huys te Warmont (ingang Herenweg). De wandeling is gratis en duurt ongeveer anderhalf uur. Vooraf aanmelden is vereist via info@warmelda.nl.

Wandel in het parkbos bij Landgoed Oostergeest of Huys te Warmont, of luister ieder heel uur tussen 11.00 en 15.00 uur naar klassieke miniconcerten in de tuin bij Vroenhof.

Ruïne van Teylingen

Ook de Ruïne van Teylingen is op Tweede Pinksterdag geopend. Er is muziek en verhalenvertellers nemen bezoekers mee terug in de tijd. Ook is er gelegenheid om te boogschieten.

Buitenplaatsen

De Dag van het Kasteel is een landelijk evenement en wordt georganiseerd door de Nationale Kastelenstichting. In de regio Zuid-Holland wordt deelgenomen aan de Dag van het Kasteel met 'Hollands Buiten': een reeks landgoederen en buitenplaatsen tussen Hillegom en Den Haag. Tijdens de Dag van het Kasteel krijgt het publiek de kans om verschillende landgoederen en buitenplaatsen te bezoeken die normaal voor het publiek gesloten zijn.

Er is op Tweede Pinksterdag van alles beleven. Zo kun je rondleidingen volgen, boogschieten, oude ambachten bekijken, genieten van theateroptredens en concerten, de heerlijkste historische gerechten proeven en nog veel meer. Kijk voor de activiteiten per locatie, route en bereikbaarheid op www.dagvanhetkasteel-zh.nl De Zuid-Hollandse deelname wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Zuid-Holland en Fonds 1818.

Meer berichten